Prostaat massage rotterdam aubergine in kut

prostaat massage rotterdam aubergine in kut

...

Vrouw zoekt masseur lesbische striptease

En ging ze weer met haar borsten over mn buik en het lekkerste was dat ze met haar kutje tegen me lik zat te rijden. Ging er nog net niet in. En toen draaide ze zich zelf om en ging met haar billen naar me toe en kon ik haar vingeren en trok ze mij af en kwam meteen klaar.

Mocht overal aan zitten bij haar en kon haar ook neuken maar dat kosten 50 euro meer. Maar nu ik bij haar ben geweest staat zij op de eerste plaats nu. Laatst gewijzigd door Rodox ; , Rotterdam, Lange hilleweg 23a, Massagesalon Sasitha, Bee http: Rotterdam, Lange hilleweg 23a, Massagesalon Sasitha, Bibi Het klopt helemaal wat de eerste recensent hierboven geschreven had.

Ook ik had een soortgelijke massage bij Bibi ervaren. Het beste gedeelte was, zonder twijfel, hoe ze op een bepaald moment met haar poesje over mijn geslachtsdeel gleed, wreef, schoof Hij ging iedere keer er bijna in en het voelde als nzc maar het was het niet. Afgezien van deze voortreffelijke, erotische massage vond ik haar ook een beeldschone vrouw. Ze was vriendelijk en had totaal geen kapsones. Het was alleen jammer dat ze voor aanvang van de massage te lang wegbleef maar voor de rest was het een leuk bezoek!

Rotterdam, Lange hilleweg 23a, Massagesalon Sasitha, Bee Ja ben vorige week ook weer geweest en ze herkende me. Ging nu voor een uur. En oh ik ga nooit meer bij een ander. Wat zij doet is fantastisch.

Idd rijd ze met haar kutje over je lul en is net dat die er in gaat. Ze wilde neuken maar dat kost 50 euro en vind wel lekker maar ook weer 50 euro.

Ik heb haar wel mogen beffen. Als je dit leest bebe je bent super lekker. Rotterdam, Lange hilleweg 23a, Massagesalon Sasitha, Bee Trouwens kimberly is ook erg lekker en heeft wel wat grotere borsten maar vind bebe zelf stukken beter. Raadpleeg altijd een arts.

Diabetes en dik worden Bepaald type Diabetes kan leiden tot gewichtstoename. Ook behandeling met insuline kan leiden tot gewichtstoename. Laat u goed informerend oor uw behandelende arts. Syndroom X en dik worden Dit heeft te maken met de hoeveelheid koolhydraten die je eet en die worden omgezet in glucose.

Bij metabolisch syndroom, of Syndroom X, wordt een te veel aan glucose eerder omgezet in vet. Syndroom X wordt ook wel insulineresistent syndroom genoemd.

Overige oorzaken dik worden, niet door eten Medicijnen waar je dik van kunt worden Bepaalde hormonen, diuretica en bètablokkers kunnen gewichtstoename veroorzaken. Lees goed de bijsluiters en laat u goed informeren. Overgewicht oorzaken algemeen Overgewicht wordt meestal veroorzaakt door te veel eten in combinatie met te weinig beweging.

Dat is vrijwel iedereen wel bekend. Zoals u heeft kunnen lezen is dit echter niet altijd de enige oorzaak. Stop nooit zomaar met medicijnen die u zijn voorgeschreven, zonder eerst te overleggen met een arts, en lees vooraf altijd goed de bijsluiters. Dikker door minder slapen   Raar maar waar: Dat komt omdat er door slaaptekort minder hormonen in je lichaam aanwezig zijn die invloed hebben op je eetlust.

Deze hormonen remmen het hongergevoel, maar als je niet genoeg slaapt, worden er minder hormonen aangemaakt. Kortslapers staan dus op met meer honger, die bovendien lastiger te stillen is.

Slaaptekort maakt dik, vanwege effect op hormonen De Standaard         Medisch  Geschreven door WebMaster     dinsdag, 23 november Wie minder dan vier uur per nacht slaapt, heeft tot 73 procent meer kans op obesitas.

Bij vijf uur slaap is er nog steeds 50 procent meer kans op obesitas dan bij een volwaardige nachtrust Op de jaarlijkse conferentie van de North Association for the Study of Obesity in de Verenigde Staten werd de studie van de universiteit van Columbia voorgesteld. Daarin staat dat slaaptekort de kans op obesitas aanzienlijk verhoogt. Een team onder leiding van dokter James Gangwisch bestudeerde de gegevens van Die hadden in de jaren tachtig deelgenomen aan een nationale voedsel- en gezondheidsstudie.

Zelfs als de onderzoekers factoren als depressie, lichaamsbeweging, alcoholgebruik, opleidingsniveau, afkomst, leeftijd en geslacht in rekening hadden gebracht, bleek dat mensen meer kans hebben om dik te worden naarmate ze minder slapen.

Zij die minder dan vier uur per nacht de ogen sluiten, lopen het grootste risico. Maar bij vijf uur slaap is er nog steeds 50 procent meer kans op obesitas dan bij een volwaardige nachtrust. Bij zes uur slaap is dat nog 23 procent. De resultaten lijken in te druisen tegen onze intuïtie. Verbranden lange slapers niet net minder calorieën? Gangwisch beaamt dat, maar gelooft dat de resultaten te verklaren zijn door het effect van slaaptekort op de hormonen die de eetlust bevorderen.

Volgens Stephen Heymsfield, een andere dokter die aan de studie meewerkte, zijn de zaken complexer dan de gangbare redenering dat mensen meer geneigd zijn te eten als ze langer wakker blijven. Vroegere studies toonden volgens hem al een verband aan tussen slaaptekort en een afname van het hormoon leptine, dat onze eetlust en ons gewicht regelt.

Toch is het ook al bewezen dat mensen die te weinig slapen, meer van het hormoon grehline hebben, dat mensen aanzet tot eten. De verklaring daarvoor ligt volgens Gangwisch in de prehistorie. Op die manier werd het lichaam voorbereid op de donkere wintermaanden wanneer het moeilijker was om aan voedsel te geraken.

Als gevolg daarvan is het mogelijk dat een slaaptekort het lichaam nu nog steeds stimuleert om meer voedsel op te nemen en vet op te slaan'', aldus de onderzoeker.

Door slaapgebrek wordt je dikker  Onderzoekers van de universiteiten van Stanford en Wisconsin hebben ontdekt dat je dikker wordt van slaapgebrek. Emmanuel Mignot en collega's bestudeerden het slaappatroon van ruim duizend vrijwilligers, die sinds gevolgd worden in de zogeheten Wisconsin Sleep Cohort Study. Eens in de vier jaar brengen deze vrijwilligers een nachtje in het laboratorium door, waar onder meer een paar buisjes bloed worden afgenomen, en hun nachtelijke EEG wordt geregistreerd.

Bovendien vullen de proefpersonen elke vier jaar een vragenlijst in over hun slaapgewoontes, en houden geregeld een slaapdagboekje bij. Een korte nachtrust blijkt nu de hormoonspiegels te beïnvloeden van twee bij de eetlust betrokken hormonen, ghreline en leptine.

De hormonen zijn in werking elkaars tegenpolen. Ghreline, afgescheiden in de maag, wekt de eetlust op. Het door vetcellen geproduceerde hormoon leptine dooft het hongergevoel na een goede maaltijd juist uit.

Een kort nachtje slaap blijkt het subtiele evenwicht tussen beide hormonen danig in de war te schoppen. De onderzoekers vergeleken de hormoonspiegels van proefpersonen die nachten maakten van acht uur slaap met die van notoire kortslapers, die na vijf uur alweer uit de veren waren. De kortslapers hadden de volgende ochtend veel hogere concentraties van het eetlustopwekkende ghreline in hun bloed, tot zo'n 15 procent meer.

Daarnaast maten de onderzoekers juist minder van het hongeronderdrukkende leptine, zo'n 15 procent minder. De kortslapers werden dus wakker met méér honger - honger die bovendien minder goed te stillen was. Dat was ook te zien op de weegschaal. De onderzoekers bepaalden voor alle proefpersonen de zogeheten body mass index of BMI, de wetenschappelijke maat voor zwaarlijvigheid.

Bij kortslapers viel de BMI gemiddeld 3,6 procent hoger uit dan bij de langslapers. Voor een persoon met een lengte van 1 meter 74 en een gewicht van zeventig kilo komt dat overeen met een gewichtstoename van twee kilo. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat er een verband bestaat tussen de lengte van de nachtrust en de honger-hormonen ghreline en leptine, maar dat betrof kleinschalige studies in streng gecontroleerde laboratoriumomstandigheden.

De onderzoekers benadrukken dat met de Wisconsin Sleep Cohort Study dit verband voor het eerst in een grote, langlopende steekproef onder de bevolking is vastgesteld. Mignot ziet wel wat in slaaptherapie voor dikkerds. Met slaapadviezen is zwaarlijvigheid wellicht te voorkomen en te behandelen, meent hij. Het advies van Noorderlicht voor de komende dikmakende decemberdagen luidt dan ook: Een kwestie van hormonen die door stressfactoren scheiding, werk, etc. In het kort hoe een en ander werkt.

Hypothalamus Reageert op stress door het afscheiden van het corticotrophine releasing hormoon CRH , welke zich via de haarvaatjes verplaatst naar de hypofyse. Hypofyse De hypofyse zorgt voor de hormonale schakel tussen het centraal zenuwstelsel en de endocriene klieren. Adrenaline klier Reageert op ACTH door twee stresshormonen door het bloed te laten stromen, namelijk: Adrenaline schakelt het lichaam in de primaire vecht-of-vlucht-reactie: Cortisol en adrenaline geven vet en suiker af aan de bloedstroom zodat we meer energie hebben om in geval van nood af te rekenen met stressfactoren.

Dat werkt uitstekend tijdens korte termijn stress, bijvoorbeeld als je een boze Rottweiler van je af moet schudden tijdens het fietsen. Cortisol kan ook je cellen het signaal geven zoveel mogelijk vet op te slaan en het lichaam belemmeren om vet te verbranden als energie. Dit doet zich voor als de cortisolspiegel hoog blijft als gevolg van mentale stress op de lange termijn. Een onvoorspelbare werkgever, een nare echtscheiding of een tiener die erop staat jointjes te roken in de huiskamer kunnen dergelijke mentale stress veroorzaken.

Een chronisch verhoogde cortisolspiegel verstoort het systeem waarmee het lichaam het metabolisme beheerst: En nog erger; het vet heeft de neiging om zich op te hopen in de buikstreek en aan de binnenkant van de aders. Reden hiervoor is dat dieper gelegen vet, welke zich bevindt achter de buikspieren, meer cortisol receptoren heeft dan vet dat net onder de huid zit. Zelf denk je niet zo snel aan een schildklierafwijking als je je een tijdje niet zo goed voelt.

Toch kijken dokters vaak naar de werking van de schildklier als iemand veel lichamelijke problemen heeft en daarbij ook neerslachtig is. Als de schildklier namelijk niet goed werkt, krijg je last van een heleboel verschillende klachten. Somber door je schildklierZelf denk je niet zo snel aan een schildklierafwijking als je je een tijdje niet zo goed voelt. Ziektes van de schildklier komen vaak voor. Als je schildklier normaal functioneert, merk je er niks van.

Maar als die niet goed of minder werkt, kun je verschillende klachten krijgen. Hormoonregelaar De schildklier is een vlindervormig orgaan dat in de hals op de luchtpijp is gelegen. De schildklier produceert hormonen die belangrijk zijn voor de regulatie van de stofwisseling.

Hormonen zijn stoffen die in je bloed zitten en invloed hebben op de werking van organen en weefsels. Voor de productie van die hormonen is de schildklier voornamelijk afhankelijk van een voldoende aanbod van jodium in het lichaam. In de directe omgeving van de schildklier liggen links en rechts de stembandzenuwen nervus laryngeus recurrens. Aan de achterkant liggen vier bijschildkliertjes. De bijschildklieren zijn van belang voor de calciumhuishouding.

Schildklierafwijkingen Als de schildklier normaal functioneert, is de hoeveelheid schildklierhormoon in het bloed ook normaal. Wanneer de schildklierhormoonspiegel van het bloed te hoog is, dan betekent dat dat de schildklier te weinig hormonen produceert. Symptonen Als de schildklier te veel hormonen aanmaakt hyperthyreoidie , dan kun je last krijgen van onder andere: Meestal worden twee verschillende bloedwaardes gemeten: Dit hormoon wordt door een ander orgaan de hypofyse gemaakt en bestuurt de schildklier.

Schildklieroperaties Om verschillende redenen kan het soms beter zijn als je aan de schildklier geopereerd wordt: De schildklier werkt te hard en medicijnen kunnen dit niet onderdrukken. Er zit een knobbel in de schildklier.

Dit kan komen doordat de schildklier te hard werkt. Het kan ook een kankergezwel zijn. De schildklier kan vele knobbels bevatten en zo groot zijn geworden, dat ademhalen en slikken lastig wordt. Bovendien kunnen knobbels ook cosmetische bezwaren geven. Er zijn drie soorten operaties: De totale strumectomie - de schildklier wordt dan in zijn geheel verwijderd. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij sommige vormen van schildklierkanker.

De subtotale strumectomie - beide helften van de schildklier worden grotendeels verwijderd. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij een te hard werkende of te grote schildklier.

Er blijft een stukje achter van tien tot vijftien gram. Totale hemistrumectomie of lobectomie - één helft van de schildklier wordt in zijn geheel verwijderd. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij een knobbel in die helft van de schildklier, waarbij het onduidelijk is of de knobbel goedaardig of kwaadaardig is.

Symptonen Als de schildklier te veel hormonen aanmaakt hyperthyreoidie , dan kun je last krijgen van onder andere:. Om er achter te komen of de schildklier goed werkt, wordt gekeken naar de hoeveelheid hormonen die in het bloed aanwezig is.

Schildklieroperaties Om verschillende redenen kan het soms beter zijn als je aan de schildklier geopereerd wordt:. Er zijn drie soorten operaties:. Nadat na vele pogingen de vrouw niet in verwachting raakt dan is bezinning op zijn plaats. Als er geen beschadigingen zijn of littekens van de baarmoeder of eierstokken dan ligt de oorzaak in verstoringen in de energiestroom, vanwege de leefwijze, het voedingspatroon waardoor enkele tekorten aan essentiële voedingsbestanddelen ontstaan, geen goede doorstroming in buik en onderrug door strakheid, een druk bestaan, en een rationele mentaliteit om alles te plannen en perfect te doen.

Tegenwoordig hoor je dat dikke vrouwen onvruchtbaarder zijn. Het antwoord is dan afvallen. Met de vergelijking van overgewicht en onvruchtbaarheid zitten de wetenschappers en andere deskundigen op de verkeerde weg. Heel vroeger kregen dikke, koene forse vrouwen, wel 5 tot 8 of meer kinderen, achter elkaar. Nog heel wat gezonde vrouwen met overgewicht krijgen zonder moeite kinderen. Er zijn echter wel heel dikke mensen bijgekomen die niet goed en volwaardig voedsel eten en die daardoor pafferig dik zijn.

Ze worden pafferig dik omdat ze zich niet voeden maar vullen met ongezondere voeding dan vroeger. Je mag dus niet alle dikkere mensen over?? Je hebt ook leuke lekkere dikkerds en die horen niet bij de risicogroep. Een ander aspect is het toegenomen gebruik van cosmetische en chemische middelen. De chemische stoffen er in maken teveel pseudo-oestrogenen aan.

Die pseudo-oestrogenen tasten ook de vruchtbaarheid aan. Niet alleen bij vrouwen maar ook bij mannen. Zie hiervoor Pseudo-oestrogenen en onvruchtbaarheid. Door het gespannen dingen nastreven ontstaat er spanning en verkramping en een verandering in de hormoonhuishouding.

Om in verwachting te kunnen raken speelt het hormoon melatonine een grote rol. Melatonine zorgt er voor dat de vrucht zich kan nestelen en niet wordt afgestoten. Als tai chi tao-docent krijg je ook vragen over dit soort problemen.

Ik verklaar het dan aan de hand van de hormonen, de stress, te strak bekkengebied en de vijf elementen energieleer. Uitgaande van tai chi tao geef ik dan het advies van loslaten. Loslaten en veranderen is in deze gevallen belangrijk. Het constant gericht zijn op het krijgen van een kind geeft spanning en daardoor verkramping in je lijf, vooral in het bekkengebied. In je buik moet het gebeuren.

Je moet daarom veel dingen bijstellen. Het doen van Tai Chi Tao-oefeningen om het centrum, je bekkengebied, soepeler te maken en je houding te ontspannen; 2. Tai Chi Tao ontspanningsoefeningen die gericht zijn op je hele lichaam en buikgebied; 3. Niet meer denken aan het verwekken van een kind 5.

Gewoon plezierig blijven vrijen zonder aan het verwekken van een kind te denken en meer aandacht aan het voorspel en naspel om het lichaam te ontladen en te ontspannen. Door de veranderende voedingsgewoonten die sinds een grote vlucht hebben genomen, mede door de slankheidscultus - hart- en bloed- vaten en cholesterolangst ontstaan er essenti?

Voorts is onze voeding minder volwaardig geworden en is de energie ervan sterk verzwakt en te yin geworden.

Voorts wordt yinvoeding in de winter yinperiode gegeten en wordt energetisch gezien koud bij koud gevoegd. Dat verstoord het energie-evenwicht en verschillende lichaamsfuncties. Koud is ook rauwkost. Het spijsverteringssysteem is niet berekend op het verteren van rauwkost.

Het kost je veel energie om het te verwerken. Bovendien verkild het de milt. Gebruik nooit een magnetron. Zie hiervoor de artikelen op de site http: Het verzwakt je lichaam en bloed. Het niet goed functioneren van het slijmvlies in de baarmoeder of de zuurgraad, belemmert de zaadcellen de eicellen te ontmoeten. De zaadcel legt voortijdig het loodje. Teveel yang hitte of teveel yin koude in de buik houdt het nestelen van de vrucht tegen.

De energiestromen moeten dus in evenwicht zijn. Ook de bevruchting gebeurt met energie. Sexuele energie is een zeer krachtige levensenergie. Maar het lichaam moet wel een harmonieuze energie hebben. De longen zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van slijmvlies en een goede vochtverdamping in je lichaam.

Belangrijk is om de vijf elementen-oefeningen en de oefeningen voor de houding en het bekkengebied, die in de cursussen ook aandacht krijgen, dagelijks uit te voeren. Daarnaast neem je supplementen. Een multivitamine en mineraalcomplex. Dat geldt ook bij onvruchtbaarheid bij mannen De kracht van het zaad wordt bij mannen steeds zwakker. Zink is voor mannen zeer belangrijk, want is er voldoende zink aanwezig dan is de kwaliteit van het zaad goed.

Zink voorkomt ook prostaatproblemen en kanker. Dit gecombineerd met de oefeningen brengt het lichaam weer in evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk. Daardoor verdwijnt ook de spanning en fixatie die blokkades geven en het natuurlijk verloop tegengaat.

Er is al jarenlang de ontwikkeling gaande dat mannen steeds onvruchtbaarder worden. Dat komt door chemicaliën, pvc's, weekmakers en alles daar bij hoort. Het feit wil dat hierin vrouwelijke eigenschappen zitten die de hormoonhuishouding verstoren. Weber, verbonden aan het academisch ziekenhuis in Rotterdam, is een onderzoek gestart en komt nu ook tot deze conclusie.

Deborah Cadbury sloeg begin al alarm, en dat resulteerde in in haar boek 'Stervend sperma', met als ondertiteling 'Een steriele toekomst'.

Ook in soja zitten stoffen die vrouwelijke eigenschappen hebben. De hormoonstoffen van de anti-conceptiepil die in het milieu komen tast het sperma van de man ook aan. Al die stoffen hebben tot gevolg dat bij jongetjes de zaadballen niet goed tot ontwikkeling komen en onvoldoende neerdalen. Dit neemt volgens dr. Weber alleen maar toe. De hormoonhuishouding is verstoord, net als de energie van de nieren, lever en milt.

Dat zet zich tijdens ME door. De milt is o. De lever is een bloedrijk orgaan en is tevens verbonden met de spieren en pezen. De lever slaat bloed op en transporteert dit behulp van het hart. De lever maakt gal aan, filtert, en zorgt voor de verspreiding van glucose. Gezien de lever en milt energetisch verstoord is, heeft dit ook invloed op het verloop van de menstruatie.

Bij een verstoorde miltenergie is er meestal sprake van een overvloedig bloedverlies of bloedingen van de baarmoeder. Er is sprake van een uitstotingsproces. Vrouwen met ME of FM moeten dit zich dus goed realiseren en hun instelling veranderen. Tijdens de zwangerschap speelt melatonine een zeer belangrijke rol en gaat de productie daarvan met wel procent omhoog, dit om de hormoonstof progesteron vrij te maken om te voorkomen dat de vrucht als indringer wordt gezien.

Is de afgifte van malatonine en dus ook progesteron verstoord dan wordt de vrucht afgestoten en is er sprake van een miskraam. Dat wil niet zeggen dat je dan melatonine-supplementen moet nemen, dat kun je beter niet doen.

In de plaats daarvan moet je de tekorten wegwerken met meer eiwitrijk voedsel, E, B6, B12 met ondersteuning van C. Als er daarbij ook nog sprake is van bloedarmoede mag je geen staaltabletten nemen omdat dit de productie van melatonine tegenwerkt.

De genoemde vitaminen moet je wel innemen en E in internationale eenheden per dag. Verder moet je, ook als er sprake is van ME of Fibromyalgie, geen verdere energie verspillen door inspanning maar moet je de energetische oefeningen uit Tai Chi Tao uitvoeren zoals de vijf elementenoefeningen om de harmonie van de nieren, lever en milt te versterken, hetgeen ook een gunstige invloed heeft op de 13 chakra's, aura en de hormoonhuishouding.

De hormonen kunnen verstoord raken door stress, najagen van bepaalde dingen waardoor er teveel druk op alles in je lichaam komt, tekorten aan mineralen en vitamines, verstoring in de vijf elementen energie? Is dit niet het geval dan verloopt de zwangerschap natuurlijker.

Tegen de bevalling komt er weer een hormoon om de hoek kijken, namelijk oxytocine. Dit hormoon zorgt dat de baby naar buitren komt. Oxytocine wordt ook wel het hechtings-hormoon genoemd omdat dit hormoon een vertederend gevoel geeft. Met het hormoon fenyl-ethylamine wordt dan gezorgd voor een geluksgevoel.

De baarmoeder vervult een functie bij menstruatie en zwangerschap. De conceptie-meridiaan ontspringt in de baarmoeder. Hoe zit de relatie met andere organen in elkaar? De menstruatie is afhankelijk van de nierenergie met als energie de groeikracht jing en van de manier hoe het bloed functioneert in de milt en de lever. Belangrijke organen voor de baarmoeder zijn, levert, milt en nieren.

De schildklier heeft een relatie met de eierstokken. Het bloed ontstaat door transformatie van voedsel. De milt haalt uit het voedsel de bijzondere-, fijne- en zuivere essentie.

De milt beheerst het bloed. De lever slaat bloed op dat niet direct verspreid hoeft te worden. Bij vrouwen wordt meer bloed aangemaakt dan bij mannen.

Tijdens de menstruatie wordt het teveel afgevoerd. Is er sprake van disharmonie in de energie? Ook de nierenergie wordt verstoord. De nieren en blaas werken samen. De nieren zijn verbonden met het hormoonstelsel en de blaas met het hormoonstelsel en de middenhersenen. De longen raken in disharmonie wat het verdampen van het vocht betreft en dat heeft weer gevolgen voor de slijmvliezen. Daardoor ontstaat er vaak te taaie slijmvliezen, hetgeen negatief kan werken op de baarmoeder.

Door het in evenwicht brengen van de verstoorde energie? In het westen is men te gauw geneigd om bij baarmoederklachten de baarmoeder te verwijderen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de milt, lever, nieren en eierstokken.

De eierstokken zijn verbonden met de schildklier stofwisseling. Dit verklaart ook dat vrouwen in de overgang dikker kunnen worden. Omdat de milt, nieren, longen er ook bij betrokken zijn kan bij verstoring ook opeenhoping van vocht ontstaan o. Het heeft ook gevolgen voor de lever. Het bloed in de lever kan zich teveel ophopen. Vaak is een pijnlijke verstoorde lever het gevolg. Er kan ook een bloedprop in de lever ontstaan. Door verwijdering van de baarmoeder of eierstokken wordt ook het hormoonstelsel in de war gebracht en dat kan voor verschillende ongemakken zorgen.

Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld lage rugpijn, spierpijn de lever is namelijk verbonden met spieren en pezen en ook met de ogen. Bij vrouwen zonder baarmoeder is ook de bloedcirculatie niet altijd optimaal zodat het zuurstoftransport via de bloedbaan zwakker wordt.

Als de baarmoeder, vanwege kanker bijvoorbeeld, verwijderd moet worden dan is het beter een deel te laten zitten. Dit is in sommige wetenschappelijke studies ook beaamd. Oefeningen voor de baarmoeder Je tong baden in het hemelse water en speeksel laten dalen naar je baarmoeder Zit op een stoel.

Handen in je schoot, rechterhand boven en topjes van duimen tegenelkaar. Knijp je bilspieren tegen elkaar en laat de energie-stuwing langs je wervelkolom omhoog gaan, maak dan speeksel in je mond, beweeg je tong enkele keren door het speeksel en slik het in en ontspan.

Doe dit zes keer. Het Paleis reinigen Ga zitten. Leg je handen op je onderbuik ofwel je baarmoeder. Voel je baarmoeder en kijk in gedachte in je baarmoeder.

Adem rustig in en uit en ontwikkel een prettig gevoel in je baarmoeder. Laat lichtenergie in het Paleis toe Je handen liggen nog op je baarmoeder. Adem iets dieper in en voel de luchtstroom door je neus naar binnen gaan en neerdalen in je baarmoeder. Denk bij het inademen aan een lichtstraal die je naar binnen laat gaan en die donkere energie en pijn verdrijft.

Bij het uitademen laat je alles langs je benen en voeten in de aarde verdwijnen. Een energiebal in het Paleis brengen Pak met je handen een denkbeeldige bal vast en beweeg die bal in mooie ronde bewegingen, tot dat je energie in je handpalmen voelt.

Hou die energiebal enige tijd voor je buik en verplaats de energiebal in je baarmoeder. Hou die energiebal daar enkele minuten. Tai Chi Tao bestaat niet uit oefeningen alleen. Tai Chi Tao is een ontspannings-, bewegings- en gezondheidsmethode. Tai Chi Tao geeft je meer inzicht in het leven en leefwijze door zelfontplooiing.

Door Tai Chi Tao leer je het natuurlijk proces weer ontdekken en waarderen. Tai Chi Tao zorgt voor een helend bewustzijn. Het geeft je meer verdieping in je leven.

Tai Chi Tao zorgt er voor dat je de dingen die je doet een stuk gemakkelijker kunt doen, zodat stress vermeden wordt. Van nature slanke mensen smijten met lichaamswarmte   In het echtelijk bed is het verschil goed te merken. De één vaak van het vrouwelijk geslacht heeft het koud, klaagt over koude voeten, terwijl de ander het juist warm heeft. Op matig koude winterdagen lopen sommige mensen in een T-shirt rond; anderen doen al een dikke winterjas aan.

De auteurs, werkzaam bij Humane Biologie van de Universiteit Maastricht, doen verslag van hun onderzoek naar deze verschillen en de gevolgen voor overgewicht. Het is koud in de ruimte. Op een stretcher ligt een man met een doorzichtige plastic kap over zijn hoofd. Vanaf zijn lichaam loopt een bundel draden naar een apparaat dat weer verbonden is met een computer. Elk snoertje komt van een plek op zijn huid waar een metalen schijfje met tape is vastgeplakt. De man blijft uren liggen terwijl hij door de kap heen een dvd-tje kijkt.

Dit is het metabool laboratorium van Humane Biologie. Hier worden metingen uitgevoerd naar de effecten van kou op het energiemetabolisme en de temperatuurregulatie.

Bij Humane Biologie in Maastricht zijn we vooral geïnteresseerd in de oorzaken van overgewicht. Waarom komen sommige mensen zo makkelijk aan en hebben ze zoâEURTn moeite de pondjes weer kwijt te raken, terwijl anderen kunnen eten wat ze willen?

Dat heeft alles te maken met de energiebalans van het lichaam: Aan de ene kant van de balans heb je de energie-inname: Aan de andere kant de energie-uitgaven: Bij gewichtstoename is er sprake van een positieve balans: Er zijn diverse redenen voor de verschillen in gevoeligheid voor overgewicht. Aan de uitgavenkant speelt de efficiëntie van het menselijk lichaam een grote rol. Je zou kunnen spreken van het rendement van de menselijke verbrandingsmotor. In de kou kan je dat goed bestuderen.

Onder normale omstandigheden houdt een mens zijn kerntemperatuur op ongeveer 37 °C, waarbij handen, voeten en huid is gewoonlijk iets koeler zijn. In een koude omgeving kan het menselijk lichaam grofweg op drie manieren reageren. Eén mogelijkheid is verhoging van het energiemetabolisme: We gaan meer voedingsstoffen oxideren en er komt meer warmte vrij.

Daarmee handhaven we onze kerntemperatuur. Doordat de huid relatief warm blijft, staan we veel warmte af aan de omgeving. Dit kost dus extra energie. Een tweede mogelijkheid is te zorgen voor betere isolatie.

Behalve door warmere kleren aan te trekken, kunnen we de huid en de extremiteiten, vingers en voeten dus, meer laten afkoelen door op die plaatsen de doorbloeding te verminderen. Zo staan we minder warmte van de huid aan de omgeving af en kunnen bij gelijkblijvend energiemetabolisme de kern van ons lichaam op temperatuur houden.

De derde manier is het verlagen van de gehele lichaamstemperatuur, inclusief de kerntemperatuur. Dit laatste gebeurt alleen onder extreme omstandigheden en niet bij matige koude.

Om dat te onderzoeken werden in Maastricht proefpersonen twee dagen aan koude blootgesteld in speciale respiratiekamers. In zulke kamers kan het energiegebruik van mensen worden gemeten en de omgevingstemperatuur worden geregeld.

Door de kamer circuleert een luchtstroom. Deze luchtstroom en de zuurstof- en kooldioxide-concentraties van de ingaande en uitgaande lucht worden gemeten. Bij de verbranding van de voedingstoffen zetten mensen zuurstof om in koolstofdioxide.

Uit de veranderingen in concentratie van deze gassen kan het energiegebruik van de proefpersoon exact worden berekend. Gedurende de proef is ook de temperatuurverdeling gemeten. Om de huidtemperatuur te meten zijn op diverse plaatsen op de huid sensors in de vorm van kleine metalen plaatjes geplakt. De kerntemperatuur is rectaal gemeten. De uitkomst van dit experiment was ronduit verrassend: Bij vergelijking van de tweede dag in de kou met de eerste dag bleek dat sommigen niet of nauwelijks reageerden met een verandering in het energiegebruik, terwijl anderen hun metabolisme juist flink opkrikten.

Ook de verschillen in de temperatuurverdeling het verschil tussen de kerntemperatuur en de periferie waren opvallend. Sommigen vertoonden een forse daling van de huid ten opzichte van de kern, terwijl dat bij anderen niet gebeurde. Heel interessant was, dat degenen met een sterke verhoging in metabolisme juist geen verandering in temperatuurverdeling vertoonden en andersom.

Er zijn dus aan de ene kant mensen met een uitgesproken metabole reactie op kou en aan de andere kant de zogenaamde isolatoire responders.

Er zijn ook mensen met van allebei wat. De isolatoire mensen zou je de "zuinigen" kunnen noemen en de metabolen de "verkwisters". Het is duidelijk dat je uit het oogpunt van overgewicht in onze MacDonaldcultuur maar beter een verkwister kan zijn. In het dagelijks leven wordt de Westerse mens slechts korte periodes aan koude blootgesteld. Daarom heeft men in Maastricht in de zomer een kortere proef uitgevoerd waarbij proefpersonen, na één uur in een comfortabele omgeving 22 °C , drie uur bij 15 °C doorbrachten.

Het energiegebruik is nu gemeten met een plexiglas kap over het hoofd, waarmee de doorgestroomde lucht, net als in de respiratiekamers, kan worden geanalyseerd. In deze proef is bovendien de spieractiviteit gemeten met electromyografie een soort ECG, maar dan van de spieren in plaats van het hart.

Daarmee kan worden vastgelegd of proefpersonen rillen of niet. Ook bij deze proef waren de verschillen tussen mensen opvallend. Weer waren er individuen die in de kou hun metabolisme op hetzelfde niveau hielden, terwijl anderen het energiegebruik met meer dan tien procent verhoogden, zonder te rillen.

Met deze studie konden we er ook achter komen of deze reactie op kou een persoonsgebonden eigenschap is. De proef werd daarom in de winter met dezelfde mensen herhaald. In de vergelijking tussen zomer en winter kwamen twee interessante bevindingen naar voren. Ten eerste was de verhoging van het energiegebruik in de winter gemiddeld vijftien procent hoger.

Dit duidt op een aanpassing van mensen aan het koude jaargetijde, zelfs in onze gematigde streken! In tegenstelling tot wat nu nog in de leerboeken staat, kunnen mensen zich dus aanpassen aan kou door hun energiemetabolisme te verhogen zonder te gaan rillen. De tweede bevinding was, dat in beide jaargetijden dezelfde proefpersonen de sterke metabole reactie te zien gaven.

Dit duidt erop dat de soort kouderespons persoonsgebonden is. De volgende vraag die rijst, is of dikke mensen anders omgaan met kou dan slanke mensen.

Gaan dikke mensen inderdaad efficiënter met hun energie om? In het derde experiment zijn daarom dikke en slanke mensen met elkaar vergeleken. Daartoe is een normale koude-ervaring nagebootst, bijvoorbeeld een uur wachten op de bus. De mensen zijn eerst blootgesteld aan 22 °C, daarna 1 uur bij 15 °C en tenslotte weer 1 uur opwarmen bij 22 °C. Bij beide groepen daalde de huidtemperatuur tijdens de kou en het metabolisme nam toe.

De veranderingen van de gemiddelde huidtemperatuur waren niet verschillend tussen de dikke en de slanke groep. De stijging van de warmteproductie was echter significant groter in de slanke groep.

Bovendien was tijdens het opwarmen na de koudeperiode de warmteproductie van de slanke groep nog steeds verhoogd, terwijl de proefpersonen met overgewicht al heel snel weer op hun oude niveau kwamen. Het lijkt er dus op dat dikke mensen efficiënter reageren op kortdurende blootstelling aan kou. Mogelijk is dit een verklaring voor feit dat dikke mensen zo veel moeite hebben met afvallen. De afdeling Humane Biologie van de Universiteit Maastricht gaat nu aan de slag met een volgend experiment, met als centrale vraag hoe het zit met de energie-efficiëntie op celniveau en welke eiwitten en hormonen daarbij een rol spelen.

Als men daar meer inzicht in krijgt, is een stapje gezet naar de verklaring waarom vrouwen vaak koude voeten hebben, terwijl de man ernaast puft van de hitte. Zulke individuele verschillen bij de thermoregulatie en het energiemetabolisme spelen niet alleen in het echtelijke bed. Ze zijn relevant voor architecten en constructeurs bij het ontwerp van gebouwen en de aanleg van verwarmingsinstallaties.

Dan gaat er geen ons af! Een kwestie van te weinig discipline? Soms spelen andere, al dan niet medische redenen mee. Handig om te weten welke dat zijn voor een volgende lijnpoging! Ouder worden betekent maar al te vaak ook dikker worden. Niet heel veel, maar bij de meesten mensen komt er ieder jaar wel een beetje bij.

Vaak ongemerkt, totdat u denkt: Dat aankomen komt doordat ons lichaam met de jaren op een steeds lager pitje gaat draaien. En wie minder energie verbruikt, heeft ook minder brandstof nodig.

Als u evenveel blijft eten, komt u dus geleidelijk aan. Het voor de hand liggende advies: Wat is er mis met een glaasje wijn? Niet veel, maar proberen af te vallen en toch alcohol blijven drinken is net zoiets als willen afvallen en toch chocola of stukken kaas blijven eten.

Alcohol zit boordevol loze calorieën. Wilt u die kilo's kwijt? Laat alcohol in die periode dan staan. Bovendien komt u ook minder snel in de verleiding om bij dat glaasje wijn toch iets hartigs te nemen. Alcohol en zelfbeheersing gaan meestal niet goed samen. Een koud appelsapje of een magere drinkbouillon, bij wijze van aperitief, geeft ook een opkikker.

De beroemde uitspraak van de Amerikaanse vermageringsprofessor dr. John Foreyt is hard, maar waar: Beweging is niet alleen gezond voor lichaam en geest, voor een gezond gewicht is het onontbeerlijk.

Met uitdijen als gevolg. Wetenschappelijk is vastgesteld dat wij de afgelopen tijd in  gewicht zijn toegenomen. Maar dat komt niet omdat we meer zijn gaan eten! Dat is namelijk niet zo. Wel zijn we door de toename van zittend werk, veel tv kijken, intensief gebruik van de lift, auto en dergelijke, beduidend minder gaan bewegen, waardoor er veel minder kilocalorieën worden verbrand.

Dat is bijna een maaltijd! Maar die maaltijd wordt evengoed gegeten, met als gevolg dat steeds meer mensen te kampen hebben met overgewicht. Dagelijkse beweging, minstens een half uur, maar om af te vallen liever een uur, houdt je in conditie en behoedt je voor aankomen. Daarvoor hoeft u niet per se naar de sportschool; lekker buiten fietsen, zwemmen, stevig wandelen of joggen is net zo goed, zo niet beter.

Een vervelende bijwerking van sommige medicijnen is dat je er dikker van kan worden. Berucht zijn bijvoorbeeld anti-depressiva en anti-allergie antihistamine medicatie. Ook zijn er medicijnen die ongewild een hongergevoel stimuleren, zoals sommige middelen tegen reumatische artritis, of voor een opgeblazen effect zorgen, zoals Prednison.

Andere medicijnen hebben bijwerkingen dat je meer vocht vasthoudt; bepaalde hoge bloeddrukmedicijnen bijvoorbeeld of antibiotica en enkele anticonceptiepillen. Bent u net begonnen met een nieuw medicijn en komt u opeens aan, overleg dan even met uw huisarts. Een te traag werkende schildklier - hypotheoïdie wordt dat genoemd - kan de oorzaak zijn voor een onverklaarbare gewichtstoename.

Onze schildklier produceert een belangrijk hormoon, dat een grote rol speelt bij de stofwisseling van het lichaam. Werkt de schildklier langzamer dan normaal, dan komen er ook minder hormonen vrij en gaat de stofwisseling op een laag pitje. Andere verschijnselen van hypotheoïdie zijn ondermeer slaperigheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen, angsten, geheugen- en concentratiestoornissen en het gevoel het altijd koud te hebben.

Schildklierproblemen zijn door een simpel bloedonderzoek vast te stellen. Vlak voor de menstruatie op de weegschaal staan is een frustrerende bezigheid. In die dagen houdt iedere vrouw meer vocht vast en dat betekent dat de wijzer vaak verder naar rechts doorslaat dan u hoopte. Niets om moedeloos van te raken, het is volslagen normaal. En een goede reden om pas na de menstruatie weer op de weegschaal te gaan staan.

Of iemand door een voedselintolerantie dik wordt, is nooit wetenschappelijk bewezen. Maar het zou ermee te maken kunnen hebben. Een allergie kan per slot van rekening zwellingen en vochtophopingen in het lichaam veroorzaken. Ook een spastische dikke darm kan een dikke buik veroorzaken, doordat zich in de darmen te veel gas ophoopt.

Maar daar komt u snel genoeg achter, omdat dat meestal gepaard gaat met hevige pijnklachten. Ook te vaak lijnen kan een oorzaak zijn van extra kilo's, die er nauwe- lijks meer af te krijgen zijn.

Dat is het bekende jojo-effect: Net zolang tot het lichaam, zodra er een lijnpoging wordt ondernomen, zegt: Er wordt dus geen vet meer omgezet in energie. Om dat te voorkomen is het goed om vandaag nog met crash diëten te stoppen en gewoon ver- standig - dat wil zeggen gezond en niet overmatig - te gaan eten, zo min mogelijk te snoepen en vooral om regelmatig te bewegen.

Ja, het staat er echt. Wie aan het lijnen slaat en vet - want dat levert nu eenmaal veel calorieën - uit zijn eetpatroon schrapt, is ongezond bezig. Vet is niet alleen ontzettend belangrijk voor onze hersennen, immuumsysteem, hormoonhuishouding, zenuwen en voor een mooie huid, maar het geeft ook sneller een verzadigd gevoel.

Wie echt vetarm eet, zal snel weer hongerig worden. Met als gevolg meer eten, snoepen en snaaien. Bovendien wordt het beetje vet dat bij een vetarm dieet wordt gegeten, door het lichaam ogenblikkelijk opgeslagen in plaats van in energie omgezet. Let op vet, dat wel, maar schrap het niet. Anders is de kans groter dat u aankomt dan afvalt. Obesitas is een siekte waarbij het lichaam over- matig vet opslaat als gevolg van een langdurige verstoring in de energiebalans.

Mensen die aan deze ziekte lijden, zijn niet een paar kilo te zwaar, maar tientallen kilo's. Diëten is in het geval van Obesitas vaak erg moeilijk, omdat het lichaam krampachtig vet blijft opslaan.

Maar gezond en matig eten is juist voor deze mensen noodzake- lijk, omdat Obesitas-patiënten niet zelden aan overgewicht gerelateerde aandoeningen lijden, zoals een te hoge bloeddruk, diabetes en een verhoogd cholesterolgehalte.

Waardoor iemand aan Obesitas gaat lijden, is nog niet helemaal duidelijk; waarschijnlijk is de oorzaak een com- plex van lichamelijke en psychische factoren.

Sommige mensen kunnen alles eten en snoepen wat ze willen, ze sporten nooit en toch blijven ze zo slank als een den. Dat is een kwestie van genen. Om precies te zijn komt dat door het leptine-gen. Bij die bofkonten wordt zoveel van dat leptine-hormoon aangemaakt, dat zelfs een beetje gewichtstoename al automatisch voor minder eet- lust zorgt. Er is uitgezocht of toediening van kunstmatige leptine bij mensen met overgewicht kan helpen, maar dat bleek helaas niet het geval.

Kennelijk spelen bij overgewicht meer genen een rol. Overgewicht kan dus een kwestie van erfelijkheid zijn, maar bij echt te zwaar worden speelt niet zelden ook in dát geval de combinatie met te veel eten en te weinig beweging een belangrijke rol. Indigestie, hoest, bronchitis, catarre. Maag en darmklachten,astma, borstvoeding. Hersenschudding, misselijkheid, bloeduitstortingen, snijwonden, verlamming, hartziekten, lever- en miltvergroting.

Spierpijn reuma ,slijmlosmakend,bronchitis, hoest, astma, geheugenstoornissen. Verkoudheid, bronchitis, vermoeidheid, migraine, oorpijn, gebrek aan concentratie. Benauwdheid,Koorts, hoest, wondhelend, acne, mazelen, keelontsteking, witte vloed, amandelontsteking darminfectie.

Artritis, reuma, bronchitis, astma, spierpijn, voorhoofdsholteontsteking, oorpijn, virusinfecties, griep, urineweginfecties. Huiduitslag, eczeem, ontstekingen, ruwe huid, huidkloven, tepelkloven, brand wonden, spataderen. Ontsmettend op lucht- en urinewegen, lymfecirculatiebevorderend, huid- en haarproblemen, vitaliserend.

Bronchitis, huiduitslag, acne, urineweginfecties, urinedrijvend, nervositeit. Koorts, keelpijn, galstenen, slechte spijsvertering, angst, nervositeit,depressie, bloedstelpend, versterkend, aderontsteking, astma,bloedarmoede.

Verkoudheid, griep, hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, overmatig zweten, insecticide. Den, grove geeft een diepe ontspanning bij rusteloosheid en overactiviteit. Bij reuma en urineweginfecties.: Verkoudheid, bronchitis, infecties van de luchtwegen, blaas- en nierklachten, slechte bloedcirculatie, spierpijnen, urinedrijvend, jicht.

Spijsverteringsklachten, maag- en darmontsteking, gebrek aan eetlust, blaas- en nierzwakte, hoofdpijn, haaruitval, aambeien, spataderen, menstruatieproblemen. Keelpijn, hoest,  voorhoofdsholteontsteking, huidinfecties, zweren, ontstekingremmend, brandwonden. Slechte spijsvertering, darmgassen, maagzweer, infectieziekten, uitputting, slechte bloedcirculatie, verlammingen. Spierpijn, reuma, verstuikingen, botbreuken, verkoudheid,keelontsteking, diarree, slechte spijsvertering, alcoholisme.

Impotentie, niet bij zwangerschap; bloeddrukverhogend! Reuma, kneuzingen, zenuwpijnen, menstruatie- en menopauzeklachten, slapeloosheid, urinedrijvend, borstvoeding stimulerend, pijnstillend. Huidallergie, eczeem, spierpijnen, lage rugpijn voor de bevalling , impotentie, angst, slaperigheid,baarmoederklachten, benauwdheid,depressie. Hoest, reumatische klachten, zwaarlijvigheid, urineweginfecties, urinedrijvend. Lage bloeddruk,jicht, kinkhoest,Contra indicatie: Huidallergie, eczeem, psoriasis, acne, ontstekingen, brandwonden, migraine, oorpijn, slapeloosheid, premenstruele spanning.

Astma, bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, griep, koorts, acne, huidallergie, migraine, vermoeidheid, nervositeit, stress.

Infecties luchtwegen , keelpijn, koorts, hoofdpijn, insectenwerend, opwekkend bij depressie. Zwakke spijsvertering, leverklachten, slapeloosheid, nervositeit, angst, versterkend, kalmerend. Infecties, herpes, eczeem, gezwellen, diarree, nervositeit, pijnstillend, hartversterkend,baarmoederklachten ,benauwdheid , hoge bloeddruk. Lever- en galproduktie activerend, longversterkend, harmoniserend, slaapbevorderend, krampopheffend, whiplash.

Infecties, huidallergie, wonden,brandwonden, mondzweren, gezwellen, bronchitis, diarree, candida, baarmoederklachten,keelontsteking. Huidallergie, diarree, nervositeit, depressie, angst, hysterie, premenstrueel syndroom, menopauzeklachten, impotentie, hartversterkend. In een sprookjesachtige, verleidelijke atmosfeer is ruimte tot overgave.

Huidinfecties, gezwellen, acne, eczeem, hoofdroos, impotentie, urinedrijvend, insecticide. Geelzucht, gordelroos, hoofdpijn,hooikoorts,kater, maagzuur, maagzweer,Contra indicatie: Astma, hoest, hooikoorts, afgebroken wimpers, eczeem, huidallergie, herpes, rimpels, onregelmatige menstruatie, witte vloed, depressie, slapeloosheid, impotentie, nervositeit.

Bronchitis, astma, kinkhoest, arteriosclerose, reuma, spierpijn, slechte bloedcirculatie, jicht, verstuikingen, huidinfecties, hoofdroos, darmgassen, maagzuur, leverproblemen, onregelmatige hartslag, nervositeit, mentale uitputting, stress, versterkend, pijnstillend. EHBO van de oliën,mag puur gebruikt worden op alle wonden. Het gaat om vier verschillende bedrijven. Afgezien van het wortelsap is in de overige vergiftigingsgevallen sprake van vervuiling met de beruchte e-coli-bacterie.

Bij de spinazie was die afkomstig van de koemest kunstmest is taboe in de biologische landbouw en bij de melk waren de bacteriën simpelweg niet gedood omdat er niet gepasteuriseerd was. Een van de betrokken bedrijven, Earthbound, met werknemers wellicht het grootste biologische bedrijf in de VS, heeft alle spinazie teruggehaald en put zich uiteraard uit in kreten dat ze altijd zo bekommerd zijn om de gezondheid van de consument, niet genoeg dus.

De andere bedrijven uiten zich op vergelijkbare wijze. Earthbound heeft op zn website ook een speciale pagina gewijd om aan zn natuurbewuste bezoekers uit te leggen hoe spinazie er uberhaupt uit ziet! Ook in Nederland worden toch met de regelmaat van de klok partijen voedsel afgekeurd.

Jazeker, maar de biologische wereld claimt altijd dat het voedsel dat zij maken ''natuurlijker' is wat dat ook moge betekenen en vooral: Dat is dus niet zo en dat is dus nieuws. Een tuinslang daar kun je  pas na 24 uur doorstromen uit drinken!!!! Ook goed uit laten stromen , als je de tuin gaat sproeien, zeker na een jaar stilstand of in de tuin gelegen te hebben in de zon, of gewoon in de schuur!

Leg de slang op de grond en laat hem even op de grond goed doorlopen. Veteranenziekte kun je daar dus van krijgen. Waterbakjes waar vogels bv in poepen is ook gevaarlijk voor huisdieren want ook daar kan een bacterie, ecoli bv, inkomen.. De waterkoker moet je elke keer als je er water in gekookt heb opnieuw vullen met fris en vers water! Veel mensen warmen het nog een keer op en nog een keer maar dat is eigenlijk niet goed! Ga je op vakantie, dan als je thuiskomt de kranen goed laten doorstromen en evenzo geld dit heel belangrijk voor je douche!

Leg de douchekop op de grond en laat hem doorspoelen een tijdje, adem de eventuele dampen niet in. De bliksem slaat meestal in op een hoog punt in de omgeving. Dat kan een boom zijn, een kerktoren, een flatgebouw, maar ook een mens of dier!

Toch hoef je je niet meteen zorgen te maken. Als je in een stad of dorp buiten bent en het begint te onweren, loop je weinig gevaar. Je wordt dan omringd door gebouwen die hoger zijn dan jij. Het wordt pas echt linke soep als je met onweer op een open plek bent. Bijvoorbeeld in een weiland, op het strand, een sportveld of op het schoolplein, daar is het echt oppassen geblazen! De bliksem slaat ook gemakkelijk in dingen van metaal, zoals een hek of de speeltoestellen in een speeltuin klimrek, wip enz.

Metaal helpt de bliksem sneller de aarde te bereiken. Als je dit zo leest begrijp je vast wel waarom je met onweer beter binnen kunt blijven. Straks gaan we je haarfijn uitleggen wat je bij onweer het beste kunt doen als je binnen of buiten bent.

Als je een paar simpele dingen onthoudt, heb je weinig te vrezen. Als je binnen bent tijdens onweer, ben je meestal veilig. De kans dat jouw huis wordt geraakt, is erg klein. Zeker als je in de buurt van hoge gebouwen woont. Die worden immers al als eerste geraakt. Maar toch kan het natuurlijk gebeuren dat de bliksem dichtbij inslaat.

Deskundigen die huizen beveiligen tegen bliksem, zeggen dat je bij onweer het beste het volgende kunt doen:. Ga niet voor een open raam staan kijken. Haal alle stekkers uit het stopcontact, anders kunnen electrische apparaten stuk gaan. Haal ook de kabelaansluiting van de televisie en de radio eruit.

Wacht met douchen en raak voorlopig even geen kranen of verwarmingsbuizen aan. Onweer als je op straat bent         Wel doen: Onweer als je op een open plek staat         Wel doen: Onweer als je in het bos bent         Wel doen: Onweer als je paardrijdt of fietst         Wel doen: Onweer als je buiten sport         Wel doen: Onweer als je zwemt         Wel doen: Onweer als je op een boot je zit         Wel doen: Onweer als je op de camping bent         Wel doen: Onweer als je in de tuin bent         Wel doen: Nog een laatste algemene tip         Wel doen: In de 18e eeuw woonde in Amerika de uitvinder Benjamin Franklin.prostaat massage rotterdam aubergine in kut

...
Vrouw wil gebeft worden buurjongen neukt buurvrouw


prostaat massage rotterdam aubergine in kut