Pjes mobiel lik mijn lul

pjes mobiel lik mijn lul

Hopelijk komt de volgende regenbui vóór Nieuw jasje Sommige verkeersborden bij oversteekplaatsen zijn voor- zien van een nieuw verkeers- bord met een opvallende groene rand. Daardoor vallen de zebrapaden nu beter op. Een goed initiatief van de Gemeente om de verkeers- borden een extra accent te geven. Het zou een goede zaak zijn om alle verkeersbor- den van een fluorescerende rand te voorzien en de versie- maken.

Eén van de voorstel- len was om voor de bocht knipperlichten te plaatsen. Echter, deze zijn er nog steeds niet. Hopelijk wordt het nog voor de Ai race in orde gemaakt. Kunstzinnig dorp Slecht uitzicht Meldlijn Door de verandering van het weertype zijn sommige stra- ten de dupe van het vele hemelwater. Zo ook het weg- dek van de Haarlemmer- straat dat weer regelmatig op bepaalde plekken onder water staat. Deze vervelende situatie kan men melden via ten strepen weer een wit likje verf te geven. Afspraak Na het tragische scooter- ongeval van een paar maan- den geleden, in de bocht van de Kostverlorenstraat,zou er door de Gemeente maatrege- len genomen worden om de bocht overzichtelijker te Marco Termes met zijn sponsors Er liggen al diverse boek- werkjes van getalenteerde Zandvoorters bij boekhandel Bruna.

Verleden week is er een nieuwe gedichtenbundel van de Zandvoortse dichter Marco Termes toegevoegd aan Bruna's boekencollectie. Ditmaal belicht Termes zijn andere ik in zijn nieuwe gedichtenbundel die gelar- deerd is met veel spreuken, aforismen, kreten en slagzin- nen. Volgens de 'Dichter bij zee' geeft alles hem veel inspi- ratie, maar je moet er natuur- lijk wel voor open staan. Zijn nieuwe gedichtenbundel 'Vergezicht naar binnen' is te koop bij boekhandel Bruna en te leen bij bibliotheek de Duinrand.

Creatief Atelier Per 1 augustus is in het win- kelcentrum Nieuw Noord een nieuw onderdeel van de dag- besteding Nieuw Unicum geopend. Het is een creatief atelier waar allerlei leuke cadeau- en seizoensgebonden artikelen te koop zijn. De kunstzinnige cadeau's worden door de cliënten van Nieuw Unicum gemaakt en wellicht komt er op termijn ook een kunstuitleen.

De openingstij- den zijn voorlopig: Wij hebben een team van gemotiveerde verpleegkundigen en verzorgenden, die graag kwaliteit en aandacht geven aan de cliënt Wij bieden: Verpleging en verzorging Huishoudelijke verzorging Terminale thuiszorg Psycho-sociale begeleiding Met een persoonsgebonden budget, het PGB, kunt u bij Top Thuiszorg zorg inkopen afgestemd op uw persoonlijke wensen en situatie. Wij komen vrijblijvend en kostenloos bij u langs om uw vraag te bespreken.

Voor informatie kunt u bellen met A. Hijner, of Opnieuw dichttalent in Zandvoort Voor de tweede keer in korte tijd heeft één van de inwoners van Zandvoort een dichtbundel ten doop gehouden. Afgelopen vrijdag bood Marjolein Gielis haar debuutalbum aan dorpsomroeper Klaas Koper aan omdat hij "zo lekker kan dichten" tijdens zijn optredens.

Met gedichten "Over de duinen en het strand en de rest van de wereld", zoals de titel is. Gielis, dochter van een Zandvoortse duinwachter, is de natuur met de paplepel ingegoten en dat blijkt pook wel uit haar werk en de titel van het boek.

Schrijven is niet haar enige hobby. We zullen nog regelmatig van haar horen. Op een uniekfl bcahg, midden in l-i! De weg naar de boot over de Zwarte Zee is een bizarre ervaring.

Veel militairen, dou- anebeambten en hekken; zelfs met een rookverbod in de buitenlucht. Onder politiebe- geleiding hobbelt de stoet naar het hotel. Dag 12 brengt niet veel meer dan verveeld rondhangen met oneindig veel politiecontroles. De volgende dag verloopt de hele route onder politiebegeleiding. De colonne rijdt de woestijn in terwijl dromedarissen met hun mee hollen. Op 13 augustus moet de karavaan met Nederlandse avonturiers aankomen in Beijing, China. Exclusief voor de Zandvoortse Courant geeft Cees Geursen van de Zandvoortse slipschool regelmatig zijn belevenissen door.

Op dag 7 vertrekt de karavaan vanaf het uiterste puntje van Europa, van Instanbul naar Ankara, een etappe van kilometer. In een klein berg- dorpje biedt de plaatselijke bevolking de rijders een diner aan. Af en toe stopt Cees zijn camerawagen om plaatjes te schieten van de auto's in die overweldigende natuur.

De rallyrijders krijgen een vakan- tiegevoel als ze in de verte de Zwarte Zee zien liggen. Dag 9 voert de karavaan naar Georgië: De Nederlanders worden verwelkomd door de echtgenote van de president, de Nederlandse Sandra Roelofs. Overal langs en op de wegen komen ze loslopend vee tegen. Op de smalle wegen rijden de Gregoriërs als gekken. Overal staan mensen langs de weg te zwaaien en te juichen. Bij de grens naar Azerbaijan worden alle auto's ontsmet; de reden is niet dui- delijk.

De ber- gen kregen door de enorme korenvelden een eigenaardige gouden glans. Wéér in colon- ne: Als ze door de woestijn rijden geeft het in konvooi rijden wel een prettig gevoel. Toch is iedereen blij de grens naar Uzbekistan over te kunnen ste- ken. Daar staan veel juichende mensen langs de weg: Politieagenten houden de weg voor de karavaan open, zodat ze snel kunnen doorrijden in een bloedhitte van zo'n 38 graden.

Bij de dagfinish wordt de stoet verwelkomd door een uitzinnige menigte en een Uzbeeks orkest. Spaarders lopen miljoeneTi mis Bankrekeninghouders hebben miljoen euro de mist in zien gaan. Independer maakt er melding van dat veel banken het afgelopen jaar de spaarrente niet hebben verhoogd en dat terwijl dat wél vanzelfsprekend had moeten zijn. Maar veel banken hebben de spaarrente dit jaar nog niet verhoogd. Meestal volgt deze verhoging later, maar nu blijft de spaarrente wel heel lang achter.

Consumenten zijn daar- door het afgelopen jaar zo'n miljoen euro aan extra spaargeld misgelopen. Met name een aantal grote banken en verzekeraars zijn achtergebleven. Op een spaarsaldo van Het loont dus zeer de moeite om spaar- rekeningen te gaan vergelijken. Grote kans dat u elders een hogere rente krijgt. Weekend weerbericht mede mogelijk gemaakt door: Integendeel zelfs, want het lijkt alleen maar modester te worden aanstaande periode, waar- bij vooral het toenemende neerslagsignaal opvalt.

Een zogenaamde afgesnoer- de koudeput gaat ons week- end weerbeeld grotendeels bepalen. Zo'n koudeput is een aparte, solitaire depressie die gevuld is met extra koude lucht inde hogere etages van de atmosfeer circa graden op meter hoogte. In combinatie met het nog altijd zeer warme Noordzeewater geeft dat forse verticale tem- peratuurverschillen.

Immers de vlak boven de zee aanwezi- ge warme, lichtere lucht kan in de koudere omgevingslucht naar boven lang en stevig doorstijgen, en masse conden- seren wolken! Op deze manier wordt de instabiliteit van de lucht en dus de buien- vorming voortdurend in de hand gewerkt en tevens in stand gehouden.

De recordzomer tot op heden heeft dus duidelijk gas terug- genomen en ofschoon een tweede plaats qua warmtege- tal al een voldongen feit is, blijft het twijfelachtig of de mammoetzomer uit nog naarde kroon wordt gestoken. Een ex aequo-notering lijkt thans zeer realistisch, als we de definitieve balans opmaken straks.

Flinke neerslagsommen dus, vanaf donderdag tot en met het weekeinde. In het binnenland valt het nog relatief mee weliswaar, maar de directe kustgebieden van Noord-en Zuid-Holland, grenzend aan dat bijna Middellandse zeewater, krij- gen hoogstwaarschijnlijk de volle laag.

Dus ook Zandvoort ontkomt er niet aan. De maximumtemperaturen zijn bij lange na niet meer wat ze waren, op een paardagen na komen zelfs niet of nauwe- lijks boven de 20 graden uit. Toch moeten we niet te pes- simistisch zijn, want tussen de buien en regengebieden door klaart het niet zelden fel uit en pikken we een aantal leuke, zonnige momenten mee.

Tenslotte nog even terugko- mend op vorige week, toen hier als eerste! Een aantal zijn er daad- werkelijk gespot en met foto ook vertoond op televisie. Vanaf vrijdag tot en met begin volgende week ook weer kans op hozenperikelen! Onder perfecte weersomstandigheden, zonnig, niet te warm en een lekker briesje, was het goed uit te houden op de terrasjes van diverse strandtenten.

Ongecompliceerde jazz voor een overvol terras. Voor de kids was er een kinderdisco georganiseerd in de partytent. Ouders en kinderen vermaakten zich ook hier opperbest. Bij paviljoen 13 Skyline gaf Dirk-Jan Vennik achter de piano Dirk Jan Ven nik met zijn trio lekker in het gehoor liggende jazz ten beste. Stevige boogie-woogie klanken werden over het terras uitgestrooid. Ook hier waren veel liefhebbers neergestre- ken om te genieten van een drankje en muziek. Bruxelles aan Zee paviljoen 14 had niks.

Deelder was niet komen opdagen zodat het op deze locatie erg stil was. Daarentegen was de Mango's Beach club 15 goed voor Latino muziek. In de open lucht met gitaars, bon- go's, ritme en de onvermijdelijke trompet was Barrio Latino goed voor heerlijke muziek en een dansje op het ruime terras.

Geen directe jazz maar voor liefhebbers een plek om tot laat in de avond te blijven zitten. Herhaling voor volgend jaar? Met deze temperaturen graag zelfs! Prijsvraag bij Boudewijn's Visservice Wat zijn Byssusdraden? Degene die het best omschreven antwoord geeft, wordt beloond met een heerlijke verrassing.

Of stuur uw oplossing per email: Wij willen graag dat heel Zandvoort en Bentveld onze krant kan lezen. Daarvoor zijn goede, betrouwbare bezorgers onmisbaar! Bent u de krantenbezorger die wij zoeken? Bespreek de mogelijkheden of meld u aan bij Verspreidnet, tel. Niet alleen heeft de orga- nisatie gezorgd voor niet minder dan kramen maar ook aan het entertainen van de gasten is veel aandacht besteed. Zo zal de gehele dag in het te- ken staan van kermisachtige acts die gedurende de hele dag in de open lucht worden opgevoerd.

Sinds dit jaar worden er dan ook drie jaarmarkten gehouden, die Zandvoort op de internationale marktkalenders hebben Deomvangvan de aankomen- de Zomermarkt is uitgegroeid tot een van de grootste in zijn soort. Het hele centrum van Zandvoort staat tijdens deze jaarmarkt vol met kraam- pjes, een kleine , in de Zandvoortse kleuren blauw en geel.

Holland Casino en de gemeente Zandvoort heb- ben deze Zandvoortse marktkramen mo- gelijk gemaakt. Uiteenlopend aanbod FerryVerbruggen, organisator aanbod. Zo zijn er naast de den. Natuurlijk zijn ook veel gebruikelijke markthande- nieuwe collecties, denk aan laren, stands met antiek, de wintercollectie, tijdens curiosa Zandvoort: Het snuf- felen op de Zandvoortse jaarmarkt zal u begerig maken, dus pas maarop!

On- gekende acties of extreme kortingen zullen zij u bie- deze periode binnengeko- men! Dus wilt u het nieuwste van het nieuwste op bijvoor- beeld modegebied, dan kun- nen de winkeliers van Zand- voort u op deze dag natuurlijk helpen. KunstPodium Speciale aandacht is er voor het door onze plaatse- lijke beeldende kunstenaar Mark Sjerps georganiseerde KunstPodium op het Gast- huisplein. Meer dan dertig kramen staan daar met als motto: Kunstenaars uit de regio, maar ook uit de rest van het land stellen daar Zandvoorts Museum een selectie van de kunstaankopen van de gemeente tentoonstellen en vertoont het Circus Zandvoort een filmprogramma onder de titel 'Zon, Zee en Zelluloid'.

Normaal had er, gezien de kosten om dit soort kwaliteitsentertainment in te huren, entree geheven moeten worden. Echter, dankzij onze sponsors is bij- na alles gratis toegankelijk! Zo is er geen sprake van zo maar een kinderdraaimo- lentje, maar staan of lopen er tientallen attracties van niveau voor kinderen en vol- wassenen door het hele cen- trum van Zandvoort. Tevens zal er een echt Indonesisch dansgezelschap een aantal optredens verzorgen.

Badhuisplein Het Badhuisplein wordt om- getoverd tot een minikermis. Een leuktreintje voorde klein- tjes en voor de wat grotere jeugd, vanaf 10 jaar, is er een heuse miniskelterbaan. Ook de reddingmaatschappij laat zich zien. Op ander plaatsen is ruimte gemaakt voor een papagaaien- en ganzenshow en zullen er elders diverse de- monstratie en promotionele activiteiten plaatsvinden. De bekende drumband Samba Samber zal ook acte de pré- sence geven en al tromme- lend u vermaken.

Oude ambachten Zoals vroeger tijdens markten zal ook dit keer in Zandvoort aandacht worden besteed aan oude ambachten. Ver- bruggen heeft een aantal ambachtslieden kunnen con- tracteren die hun kunsten zullen vertonen. Zo zullen on- der andere een tingieter, een glasblazer en een nettenboe- ter laten zien wat zij kunnen. Naast deze ambachtslieden zullen 29 professionele cir- cusartiesten door de markt trekken om hun kunsten te vertonen.

Een wel heel bijzon- dere is de Europese kampioen ballonnenvouwen. Een an- dere noemenswaardige act is de hoogste steltloper van Nederland. Deze ar- tiest staat opstelten van meer dan drie meter hoog! Verder bestaat de groep uit jongleurs, clowns, een vuurspuwer en even- wichts- kunstenaars. Allen straat- artiesten die door de hele wereld hebben laten zien wat zij in hun mars hebben.

Vanwege de naamsbekendheid hebben wij dit jaar nog de naam 'markt' gehanteerd. Mocht u dit jaar ofvolgend jaar dus het woord voorjaars-, zomer- of feestfes- tival tegenkomen dan gaat het om hetzelfde evenement! Dus nogmaals, dit wordt een onvergetelijke dag voor het hele gezin, waarbij het centrum weer zal veranderen in een extra gezellig dorp. Als u wilt kunt u er gemakkelijk een hele dag doorbrengen om daarna lekker uitte waaien op het strand of plaatst te nemen bij een deelne- mend restaurant, waar u een speciaal markt- menu kunt nuttigen!

Natuurlijk worden er geen entreegelden gevraagd en is ook het straattheater gratis. Het Zomerfesti- val begint om Alle winkels zijn tot Meer informatie vindt u op: Louis Davidstraat 15 Meer Info: De Citroen C3 Pluriël cabrio een weekend mee naar huis 3e prijs: Bij de afbeeldingen van de woningen staan ech- ter geen straatnamen, en daar gaat het nou juist om!

Want 'wie is het bekendst met Zandvoort' is de slogan van de actie. Degene die de juiste straatnamen op het formulier invult maakt kans op fraaie prijzen. Daar- naast zal er ook de Citro- en C3 Pluriël cabriolette bewonderen zijn.

Naast deze twee merken voert Het Motorhuis Haarlem Opel en binnenkort ook het prestigieuze merk Saab. Het motorhuis is daarmee trendsetter als 'multibrand' dealer en tevens de grootste autodealer van Neder- land. De te winnen prijzen zijn niet mis. De win- naar mag een week- end lang touren met de nieuwe Chevrolet Captiva. De 2e prijs wint een weekend de Citroen C3 Pluriël en de 3e prijs is ook niet mis, want dat is een Anti Slipcursus bij Slot- emakers!

Kom dus zondag al- lemaal naar Greeven Makelaardij o. Verrassende, veelzijdige fa- cetten van creativiteit worden er getoond op het 'KunstPodium Stepp Inn'. De Beeldende Kunste- naars Zandvoort nodigen iedereen van harte uit om van de geboden Kunstervaring te komen ge- nieten op zondag 13 augustus van Een expositie in de buitenlucht.

Een plek waar de drie Kunsten van Zien, Proeven en Luisteren uitermate tot hun recht komen. Meer dan 30 beelden- de kunstenaars uit het hele land tonen het beste van hun werk: Compleet met straat- theater, een filmpro- gramma 'Zon, Zee en Zelluloid'. Plus live-mu- ziekinen rond de Stepp Inn. Het unicum komt pas volledig tot zijn recht bij inspectie ter plaatse.

Bezoekers kunnen ge- nieten van het effect dat de kunstenaars bereikt hebben met de zeebestendige verf van De Lip. De straten van het dorps- centrum zijn zondag 13 augustus omgetoverd tot één groot feestelijk lint dat garant staat voor genoeglijk kijk- en koopplezier. Net als in het afgelopen voorjaar en zoals verleden jaar. Kate Forster Sandra Bullock heeft het gevoel dat het tijd is om haar leven te veranderen en verlaat haar praktijk in een bui- tenwijkvan Chicago voor een baan in een druk zie- kenhuis in de stad.

Wat ze liever niet achterlaat is haar prachtige huurhuis dat gelegen is aan een meer. Het is een plek waar ze zich erg thuis voelde. Het is een wintermorgen in dat Kate een briefje in de brievenbus achterlaat voor de vol- gende huurder van het huis. Dat is Alex Wyler Keanu Reeves ,een geta- lenteerde maar gefrus- treerde architect. Hij negeert het briefje van ven op het briefje. Terwijl Kate en Alex cor- responderen via de post- bus van het huis aan het meer, ontdekken ze dat ze twee jaar uit elkaar wonen.

Om het mysterie achter hun bijzondere verbondenheid opte los- Kate totdat hij dagen sen, besluiten ze het lot later achter feiten komt, te tarten en elkaarte ont- die Kate al had aangege- moeten. Factureren, BTW-aangifte, uw gehele administratie. Engelbertsstraat 50, KN Zandvoort Tel.: Deze bon in gesloten envelop met gepast contant geld afgeven bij: Wij kunnen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door niet tijdig of onjuist plaatsen van Zandkorrels komen op grond van inhoud zonder opgaaf van redenen, worden geweigerd.

Uw bed rijfs n aa m Uw Za ndvoortpas n r. Op vrijwel elke camping of recreatiepark staat tegen- woordig een glasbak. Die wordt goed gebruikt. De glasbak gaat nooit op vakan- tie! Gemeetite Zandvoort Flessen wijn, ketchup of potten may- onaise. Na gebruik gaat het natuur- lijk in de glasbak. Een prima zaak, want op deze manier kan het glas weer gebruikt worden voor het maken van nieuw glas. Op die manier voorkomen we vervuiling.

Bevorderen we het her- gebruik van materialen. En helpen we kostenverhogingen te bestrijden. Daarom is het gescheiden inzamelen van glas zo belangrijk. Schoonmaken Als de glasbak vol is, haalt een speci- ale vrachtwagen van de glasinzame- laar de inhoud van de bak op. Dit glas brengt hij vervolgens naar de glasbe- werkingsinstallatie.

Grote doppen en deksels en andere zaken die niet in de glasbak horen worden handmatig ver- wijderd. Lichtere materialen, zoals doppen, dekseltjes, papier en plastic worden met behulp van luchtstro- men, magneten en lasers verwijderd. Ook wordt het glas in kleine stukjes gebroken. Deze zuivere glasscherven gaan na een strenge controle naar de glasfabriek. Rondje Glas wordt normaal gemaakt van zand, kalk en soda, die bij hoge tem- peraturen van zo'n °C worden ver- smolten.

In plaats hiervan worden nu de glasscherven gebruikt. De glasfa- briek brengt de nieuwe flessen en pot- ten naar de fabrikant die ze vult met bijvoorbeeld boontjes, sambal of augurken. Deze volle potten en fles- sen gaan dan weer naar de camping- winkel waar wij die pot doperwten of fles ketchup opnieuw kopen. Zo is het rondje glas weer rond. Scheiden Toch is er één ding waar we scherper op moeten letten: Wanneer wij als gemeente Zandvoort wit glas kunnen aanbieden bij een glasverwerker, levert dit ons de groot- ste besparing op.

Alle kosten die niet gemaakt hoeven te worden voor afval- verwerking, worden dus ook niet door- berekend aan de burger door middel van de afvalstoffenheffing. Door uw glas goed op kleur te scheiden, beloont u uzelf uiteindelijk met een lagere afvalstoffenheffing. Voorlichting gewenst In heeft er in het kader van een afvalstoffenonderzoek in de gemeen- te Zandvoort een grote bewonersen- quête plaatsgevonden. Hieruit is waardevolle informatie gekomen die wordt meegenomen in de beleidsbe- slissingen op het gebied van afvalin- zameling.

Vanuit de gegevens die uit het bewonersonderzoek zijn voortge- komen zult u de komende tijd per afval soort worden geïnformeerd over het nut van afvalscheiding en de Zandvoortse inzamelresultaten op deze afvalfractie. Mensen horen graag wat er met afval gebeurt. Per inwoner wordt er 26 kilogram glas per jaar gescheiden ingezameld. Dit aan- tal ligt boven het landelijk gemiddelde.

In het dagelijkse huisvuil zit echter ook nog veel glas, waardoor de landelijke richtlijn nog steeds niet gehaald wordt. I«üwt lEch kfttr op h««r Wist u dat Het een hardnekkig fabeltje is dat de verschillende kleuren glas op een hoop terechtkomen? De glasbakken zijn zodanig ingericht dat de verschillende compartimenten afzonderlijk van elkaar geleegd kunnen worden.

In de vrachtwagen bevinden zich dezelfde geschei- den gedeelten zodat de verschillende soorten glas apart aangebo- den kunnen worden aan de glasverwerker. Binnenkort één elektronische sleutel tot alle openbaar vervoer Alsof het ei van Columbus is ontdekt. De zegeningen van de computer zorgen voor een beter openbaar vervoer, zo meent het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De chipcard moet het openbaar vervoer gaan stroomlijnen. De kaart is even groot als een bankpas. De OV-chipkaart ver- vangt losse treinkaartjes, strip- penkaarten, abonnementen of kortingskaarten. Uiterlijk 1 januari wordt de huidi- ge strippenkaart als vervoers- bewijs afgeschaft. Voorwaarden voor succes zijn ondermeer dat het systeem goed werkt, dat het gebruiks- vriendelijk is en vooral dat de consument niet duurder uit is. Over veel zaken, zoals het gebruik voor gecombineerde ritten met trein, bus, tram en metro, zijn nog geen afspraken gemaakt.

Ook moet er de garantie zijn dat er na 1 janua- ri geen chaos ontstaat tussen regionale en lokale overheden" bepleiten de con- sumentenorganisaties. Veel gebruikers hebben de OV-chip- kaart nog niet kunnen testen, pas sinds kort is het ook moge- lijk de chipkaart te gebruiken in de trein Hoekse lijn. Bus- en treinreizigers in de IJmond en in Haarlem en omgeving kunnen in de loop van volgend jaar gebruik gaan maken van de openbaar vervoer Chipcard.

Bij aankoop van Sikkens c. Haltestraat 30 - Zandvoort Tel. Met de aangehechte tegoedbon voor een Zandkorrel, kunt u op een door u gewenst tijdstip gratis een Zandkorrel mini-advertentie plaatsen. Haltestraat 23a - Tel. H L Eten en drinken: Haltestraat NH Hotels- Burg. De besluitenlijst is in te zien bij de Centrale Balie en op de website. Vergunningen Bouwvergunningen aangevraagd Zandvoort: Gerkestraat 41c, plaatsen hekwerk, ingeko- men 03 augustus , RV.

De hierboven genoemde aangevraagde bouwver- gunningen liggen bij de Centrale Balie ter inzage. U kunt deze inzien tijdens openingstijden. Deze publi- catie betekent niet dat u uw zienswijze over deze aangevraagde bouwplannen kenbaar kunt maken. Slechts indien voor deze bouwplannen vrijstelling van het bestemmingsplan of bouwverordening kan worden verleend, kan tegen ons voornemen daar- toe een zienswijze kenbaar worden gemaakt. Een voornemen tot het verlenen van vrijstelling wordt afzonderlijk gepubliceerd.

Mocht de vergunning of vrijstelling worden verleend dan zal dit worden gepubliceerd en kunnen belanghebbenden bezwaar indienen.

Kapvergunningen verleend - Wilhelminaweg 42, 1 dennenboom, verleend 10 augustus Belanghebbenden die in een eerder stadium ziens- wijzen hebben ingediend, kunnen tegen de boven- staande besluiten in beroep gaan bij de rechtbank te Haarlem, afdeling Bestuursrecht, Postbus , RZ Haarlem.

Het indienen van een beroep- schrift heeft geen schorsende werking. Een schor- sende werking wordt pas bereikt nadat de president van de rechtbank dat in een voorlopige voorziening heeft bepaald. Get the Flash Player to see this player. Geile hoer pijp mijn stijve lul en lik mijn ballen, dan neuk ik je mond en grote tieten tot ik klaar komt en de sperma op je grote borsten spuit. Geile hoer pijp mijn lul en lik mijn ballen dan neuk ik je dikke tieten.

Meer geile filmpjes uit categorie Pijpen. Lik maar aan mijn lollie geile kleine meid. Zuig mijn grote lul en lik mijn ballen. Geef mijn grote lul een pijp beurt en lik mijn ballen. Schatje lik eens lekker aan mijn lollie. Hmm heerlijk als je mijn kale ballen zuigt en likt. Op de knietjes en pijpen die grote lul. Jaa pijp en trek me af waarna ik je hang tieten neuk tot Kom hier ik pijp je lul en zuig je ballen.

Voordat ze de dikke lul pijpt neemt ze een lik van de zuu Hij laat de Aziatische hoer zijn grote lul een pijp beurt Geile hoer zuig aan mijn grote lul tot er sperma uit komt. Een pijp beurt met geluid.

Gratis sex gezocht sex massage delft

Masturberen met de sex toy de grote lul aftrekken en pijp Ze pijpt likt de ballen en word in haar mond geneukt.

Transsexueel trekt zich af pijpt en word anal geneukt. De dikke billen slaan tegen het gezicht van haar lesbisch In de sauna neukt de jongeman de geile oma. De jongen krijgt een pijp beurt van de moeder van zijn vr Na het masturberen beft en neukt haar baas haar hard en diep. Haar tong met piercing likt de klaar gekomen penis. Zijn grote lul neukt de kale kut en word door het kleine Terwijl hij haar van achter neukt kietelt de blondine zij Op vakantie filmt het vriendje hoe zijn vriendin pijpt en Vijf lesbische meiden in een groep sex.

Het doet pijn maar ze vind het lekker anal geneukt te worden. Ze trekt de slip tussen de schaamlippen word gelikt en ge Het meisje masturbeert de kut van de oudere lesbo en word In deze trio sex geeft haar bisex stiefmoeder pijp les. Het meisje pijpt de grote lul laat haar anus en kutje lik In deze partnerruil krijgen de vrouwen een dubbel penetratie.

Tijdens het scharen krijgen de lesbische meiden een orgasme. De oudere vrouw laat zich beffen en neuken door de jongeman. Ze laat de tepels zuigen de kut vingeren en neuken en de Zijn lange stijve lul neukt twee bisex meiden. Zijn pik word gezogen zijn anus gelikt terwijl de milf he Groot en hard is de penis die ze pijpt en haar kale kut l Haar kut likken je grote lul laten pijpen en haar neuken Zijn stijve penis word gepijpt door de rijpe vrouw en neu Om de beurt neukt hij de een terwijl hij de ander beft.

Zijn grote lul pijpend kijkt ze in de camera. De kale kut likken en neuken je laten pijpen en sperma op Trekkend aan zijn witte lul zuigt ze zijn ballen. Pijpen en neuken in de keuken.

Kijk hoe ze de billen schud hij haar likt zij pijpt en ge Hard aan zijn grote lul trekkend pijpt ze hem. Zuigen en likken aan de grote penis en er vervolgens door Ze laat zich fotograferen terwijl de zwarte lul in de kut Op verzoek van burgemeester Nawijn werden gelden bijeengebracht voor een afscheidscadeau, bestemd voor een fonds waarmee het carillon in het torentje van het raadhuis is bekostigd.

Red boot Burgemeester Nawijn werd direct na zijn aantreden ambtshalve voorzitter van de plaatselijke commissie van de, toentertijd Koninklijke Noord-Hollandse Redding Maatschappij tegenwoordig Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Tijdens zijn ambtsperiode toonde hij grote betrokkenheid bij het werk van de reddingboot en ging diverse malen mee als 'opstapper' bij oefentochten. De plaatselij- ke commissie beloonde zijn inzet met de titel 'ereopstap- per'. Een eretitel die tot op dit moment alleen aan Nawijn verleend is. De aan het begin van het jaar geïntroduceerde ZandvoortPas is voor zowel de Zandvoorters als de Zandvoortse onderne- mingen goed aangeslagen.

Een eerste inventarisatie toont aan dat de ondernemers zeer tevreden zijn. Over het alge- meen hebben ze er niet meteen meer klanten door gekregen maar hun vaste klanten hebben ze wel een voordeel kunnen aanbieden.

Eugenie van Soest van dieren- speciaalzaak Dobey aan de Grote Krocht spreekt dan ook van een succes. Zij is dan ook zeer zeker van plan om volgend jaar, als de nieuwe passen zullen worden aangeschaft, door te gaan met haar actie voor de ZandvoortPas.

Dezelfde geluiden komen van Anneke Draaijervan Bloemen aan Zee, de bloemenspeciaal- zaak in de Haltestraat. Eigenlijk een extra service naar onze vaste klanten. Er zijn er die nu al zeg- gen: Je weet dat we de pas hebben, nietwaar? Maar ook zijn er die steeds weer verge- ten om de pas even te gaan halen en ja, dan heb je toch pech. Ze geven nog wel even aan dat er een verschil is met de Haarlem Pas, sommige mensen halen die nog wel eens door elkaar sinds de Haarlem Pas door de gemeen- te Zandvoort wordt verstrekt en waar die ook kan worden aangeschaft.

Column Toiletdames op het strand van Zandvoort In mijn herinnering hebben ze altijd bestaan. Keurig achter hun schoteltje wachten ze op klanten. De mooiste die ik ooit zag droeg een pareo. Elke dag weer een andere omslagdoek. Sierlijk, met haar grijs opgestoken haar, maakte ze ook nog de toilet- ten schoon. Ze bleef onberis- pelijk mooi. Als je vaak 'moet', zoals ik, wordt dat bezoekje een dure zaak.

Vroeger kostte het 10 cent. Nu betaal je het vier dubbele. Ofte wel ruim 5 oude Nederlandse guldens. Langs Duitse autobanen rij- dend moesten we ook nogal eens toiletteren chique woord voor plassen.

Koffie drinken, watertje erbij, plas- sen en weer verder. Bleek later, datje beter éérst maar naardeWC kunt gaan. Want het allernieuwste op dit moment is de ticket WC. Je loopt langs een tourniquet. Werpt er 50 eurocent in. Krijgt een kaartje en loopt dan door naar de brandscho- ne WC's. Alles werkt auto- matisch. Het zoemt en knip- pert daar dat het een lieve lust is. Iets aanraken hoeft niet meer. Je beweegt of zwaait en alles gaat van- zelf Behalve het plassen dan En nu komt de clou; je ticket kun je inwisselen bij de kassa.

Om korting op je consump- tie te krijgen. Zo simpel is het. Ga je eerst koffiedrinken. Dan zitje metje ticket. Je kunt je kaart- je s ook inwisselen bij de vol- gende ticket WC. Wel dezelf- de dag uiteraard. Ticketjes opsparen is er niet bij! Iets voor het strand? Een soort kaartje trekken. Al plas- send scoren. Inwisselen voor een ijsje? Lijkt me een prima idee. Voor kinde- ren is er een speciaal deurtje. Zonder die aardige toiletdames!

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag i8 I I augustus Koorconcert t ' Utrechts Byzantijns Mannenkoor o. Protestantse kerk, aanvang AlfredoCaramante Passage Zandvoort Tel.: Tom Looijer, de gemeenteambtenaar die zorg draagt voor het plaatsen en repareren van de verkeers- en straat- naamborden en andere materialen die voor een goede verkeers- begeleiding in onze gemeente noodza- kelijk zijn.

Afgelopen dinsdags augustus was het precies veertig jaar geleden dat Looijer, als acht- tienjarige, in dienst kwam van wat toen nog heette de dienst Publieke Werken van de gemeente. Tom Looijer "Na mijn schoolperiode en wat ge en kan zelf m'n werk inde- andere baantjes vroeg ik mijn oom Piet Visser, die destijds bij de plantsoenendienst werkte, of er misschien nog een baan- tje voor mij was bij de gemeente.

Hij stuurde me naar de toenmalige directeur de heer Wertheim. Na een gesprek met hem werd ik opperman bij de stratenma- kers en begon ik in een ploeg met bekende Zandvoortse stratenmakers als Engel van Koningsbruggen en Gijs Keur. De eerste klus waar ik op werd ingezet, was de begraaf- plaats waar de nieuwe aula net klaar was en wij voor de bestrating moesten zorgen", vertelt Tom over zijn start bij de gemeente op 8 augustus Loopbaan "Nadat het straatwerk werd uitbesteed en de ploeg werd opgeheven, kwam ik achter de vuilniswagen.

Ook nu weer met Gijs Keur, maar ook met Frans Draijer. Het was in de tijd dat er nog twee keer in de week huisvuil werd opgehaald in de ijzeren vuilnisbakken. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag liepen we wijken in Zandvoort-Zuid en woensdags grof huisvuil. Bij de invoering van de rolemmers werd terug- gegaan naar één keer in de week en was er een vacature bij de groep die onder andere verkeersborden plaatste.

En dat werk doe ik nu nog" zegt Looijer, die niet onder stoelen of banken steekt het uitste- kend naar z'n zin te hebben. Het zijn meestal leuke kar- weitjes, maar het gebeurt ook wel eens dat er vervelende klussen tussen zitten.

Zoals afgelopen weekend, toen vier hoogtebegrenzers op de par- keerterreinen langs de boule- vard kapot gereden waren. Die moeten we nu allemaal weer repareren" aldus Looijer, die dan wel veel vrijheid heeft als het gaat om zijn werkzaamhe- den, maar ook vaak in het weekend aan de slag is. Je weet dat het erbij hoort en je raakt er aan gewend", weet Tom.

Ook bij de KNRM werk ik met veel plezier. Niet alleen omdat er telkens wat anders is, maar ook omdat het een hobby is met een gezellige ploeg mensen", zegt Tom Looijer, die ook een gedre- ven recreatiegolfer is.

Ik speel het liefst tijdens de vakantie in Spanje, maar ook wel op de banen inde regio", besluit Tom, die samen met zijn vrouw Anke, met wie hij al 31 jaar getrouwd is, vanmiddag tij- dens de receptie in de remise ongetwijfeld vele handen zal moeten schudden. Heeft u Mail het de redactie: Zantvoort In de uitkrant van het Algemeen Dagblad staat een leuk interview over de acteur en theaterproducent Rick Engelkesdievijf minuten van Zandvoort woont.

In het arti- kel vertelt Engelkes onder- meer dat hij de rust en de ruimte van onze badplaats niet meer zou willen missen.

Verder is er een stratenover- zicht van het dorp bijgevoegd waar de naam van Zandvoort foutief vermeld staat en tevens is er bij het artikel een foto van de Amsterdamse Waterleidingduinen geplaatst waar honden in het water zwemmen.

We nemen aan dat Engelkens weet dat dit duingebied aan de rand van "Zantvoort" voor honden ver- boden is. Uitzicht belemmert Zowel bij camping de Branding als bij camping de Duinrand wordt het uitzicht bij het uitrijden van het ter- rein belemmerd door crème- kleurige hekken. Het levert een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie op voor de vertrekkende bezoeker van de camping. Misschien is het mogelijk door middel van een spiegel de situatie te veran- deren, zodat men een beter overzicht heeft van wat en wie er op de busbaan rijdt.

Echter wel graag voor Bij het inspre- ken van het berichtje ver- meldt men datje zo spoedig mogelijk wordt terug gebeld.

Maar wat is spoe- dig? Gelukkig was na uren het water weer gezakt. De volgende dag nog een keer melding gemaakt omdat de Gemeente niet had terug gebeld. Ondertussen is er nog steeds geen actie ondernomen om de putten schoon te maken.

Hopelijk komt de volgende regenbui vóór Nieuw jasje Sommige verkeersborden bij oversteekplaatsen zijn voor- zien van een nieuw verkeers- bord met een opvallende groene rand. Daardoor vallen de zebrapaden nu beter op. Een goed initiatief van de Gemeente om de verkeers- borden een extra accent te geven. Het zou een goede zaak zijn om alle verkeersbor- den van een fluorescerende rand te voorzien en de versie- maken. Eén van de voorstel- len was om voor de bocht knipperlichten te plaatsen.

Echter, deze zijn er nog steeds niet. Hopelijk wordt het nog voor de Ai race in orde gemaakt. Kunstzinnig dorp Slecht uitzicht Meldlijn Door de verandering van het weertype zijn sommige stra- ten de dupe van het vele hemelwater. Zo ook het weg- dek van de Haarlemmer- straat dat weer regelmatig op bepaalde plekken onder water staat. Deze vervelende situatie kan men melden via ten strepen weer een wit likje verf te geven.

Afspraak Na het tragische scooter- ongeval van een paar maan- den geleden, in de bocht van de Kostverlorenstraat,zou er door de Gemeente maatrege- len genomen worden om de bocht overzichtelijker te Marco Termes met zijn sponsors Er liggen al diverse boek- werkjes van getalenteerde Zandvoorters bij boekhandel Bruna.

Verleden week is er een nieuwe gedichtenbundel van de Zandvoortse dichter Marco Termes toegevoegd aan Bruna's boekencollectie. Ditmaal belicht Termes zijn andere ik in zijn nieuwe gedichtenbundel die gelar- deerd is met veel spreuken, aforismen, kreten en slagzin- nen. Volgens de 'Dichter bij zee' geeft alles hem veel inspi- ratie, maar je moet er natuur- lijk wel voor open staan.

Zijn nieuwe gedichtenbundel 'Vergezicht naar binnen' is te koop bij boekhandel Bruna en te leen bij bibliotheek de Duinrand. Creatief Atelier Per 1 augustus is in het win- kelcentrum Nieuw Noord een nieuw onderdeel van de dag- besteding Nieuw Unicum geopend.

Het is een creatief atelier waar allerlei leuke cadeau- en seizoensgebonden artikelen te koop zijn. De kunstzinnige cadeau's worden door de cliënten van Nieuw Unicum gemaakt en wellicht komt er op termijn ook een kunstuitleen. De openingstij- den zijn voorlopig: Wij hebben een team van gemotiveerde verpleegkundigen en verzorgenden, die graag kwaliteit en aandacht geven aan de cliënt Wij bieden: Verpleging en verzorging Huishoudelijke verzorging Terminale thuiszorg Psycho-sociale begeleiding Met een persoonsgebonden budget, het PGB, kunt u bij Top Thuiszorg zorg inkopen afgestemd op uw persoonlijke wensen en situatie.

Wij komen vrijblijvend en kostenloos bij u langs om uw vraag te bespreken. Voor informatie kunt u bellen met A. Hijner, of Opnieuw dichttalent in Zandvoort Voor de tweede keer in korte tijd heeft één van de inwoners van Zandvoort een dichtbundel ten doop gehouden. Afgelopen vrijdag bood Marjolein Gielis haar debuutalbum aan dorpsomroeper Klaas Koper aan omdat hij "zo lekker kan dichten" tijdens zijn optredens.

Met gedichten "Over de duinen en het strand en de rest van de wereld", zoals de titel is. Gielis, dochter van een Zandvoortse duinwachter, is de natuur met de paplepel ingegoten en dat blijkt pook wel uit haar werk en de titel van het boek. Schrijven is niet haar enige hobby. We zullen nog regelmatig van haar horen. Op een uniekfl bcahg, midden in l-i! De weg naar de boot over de Zwarte Zee is een bizarre ervaring.

Veel militairen, dou- anebeambten en hekken; zelfs met een rookverbod in de buitenlucht. Onder politiebe- geleiding hobbelt de stoet naar het hotel. Dag 12 brengt niet veel meer dan verveeld rondhangen met oneindig veel politiecontroles. De volgende dag verloopt de hele route onder politiebegeleiding.

De colonne rijdt de woestijn in terwijl dromedarissen met hun mee hollen. Op 13 augustus moet de karavaan met Nederlandse avonturiers aankomen in Beijing, China. Exclusief voor de Zandvoortse Courant geeft Cees Geursen van de Zandvoortse slipschool regelmatig zijn belevenissen door.

Op dag 7 vertrekt de karavaan vanaf het uiterste puntje van Europa, van Instanbul naar Ankara, een etappe van kilometer. In een klein berg- dorpje biedt de plaatselijke bevolking de rijders een diner aan. Af en toe stopt Cees zijn camerawagen om plaatjes te schieten van de auto's in die overweldigende natuur. De rallyrijders krijgen een vakan- tiegevoel als ze in de verte de Zwarte Zee zien liggen.

Dag 9 voert de karavaan naar Georgië: De Nederlanders worden verwelkomd door de echtgenote van de president, de Nederlandse Sandra Roelofs. Overal langs en op de wegen komen ze loslopend vee tegen.

Op de smalle wegen rijden de Gregoriërs als gekken. Overal staan mensen langs de weg te zwaaien en te juichen. Bij de grens naar Azerbaijan worden alle auto's ontsmet; de reden is niet dui- delijk. De ber- gen kregen door de enorme korenvelden een eigenaardige gouden glans. Wéér in colon- ne: Als ze door de woestijn rijden geeft het in konvooi rijden wel een prettig gevoel. Toch is iedereen blij de grens naar Uzbekistan over te kunnen ste- ken.

Daar staan veel juichende mensen langs de weg: Politieagenten houden de weg voor de karavaan open, zodat ze snel kunnen doorrijden in een bloedhitte van zo'n 38 graden.

Bij de dagfinish wordt de stoet verwelkomd door een uitzinnige menigte en een Uzbeeks orkest. Spaarders lopen miljoeneTi mis Bankrekeninghouders hebben miljoen euro de mist in zien gaan. Independer maakt er melding van dat veel banken het afgelopen jaar de spaarrente niet hebben verhoogd en dat terwijl dat wél vanzelfsprekend had moeten zijn. Maar veel banken hebben de spaarrente dit jaar nog niet verhoogd.

Meestal volgt deze verhoging later, maar nu blijft de spaarrente wel heel lang achter. Consumenten zijn daar- door het afgelopen jaar zo'n miljoen euro aan extra spaargeld misgelopen. Met name een aantal grote banken en verzekeraars zijn achtergebleven. Op een spaarsaldo van Het loont dus zeer de moeite om spaar- rekeningen te gaan vergelijken.

Grote kans dat u elders een hogere rente krijgt. Weekend weerbericht mede mogelijk gemaakt door: Integendeel zelfs, want het lijkt alleen maar modester te worden aanstaande periode, waar- bij vooral het toenemende neerslagsignaal opvalt. Een zogenaamde afgesnoer- de koudeput gaat ons week- end weerbeeld grotendeels bepalen. Zo'n koudeput is een aparte, solitaire depressie die gevuld is met extra koude lucht inde hogere etages van de atmosfeer circa graden op meter hoogte.

In combinatie met het nog altijd zeer warme Noordzeewater geeft dat forse verticale tem- peratuurverschillen. Immers de vlak boven de zee aanwezi- ge warme, lichtere lucht kan in de koudere omgevingslucht naar boven lang en stevig doorstijgen, en masse conden- seren wolken! Op deze manier wordt de instabiliteit van de lucht en dus de buien- vorming voortdurend in de hand gewerkt en tevens in stand gehouden. De recordzomer tot op heden heeft dus duidelijk gas terug- genomen en ofschoon een tweede plaats qua warmtege- tal al een voldongen feit is, blijft het twijfelachtig of de mammoetzomer uit nog naarde kroon wordt gestoken.

Een ex aequo-notering lijkt thans zeer realistisch, als we de definitieve balans opmaken straks. Flinke neerslagsommen dus, vanaf donderdag tot en met het weekeinde. In het binnenland valt het nog relatief mee weliswaar, maar de directe kustgebieden van Noord-en Zuid-Holland, grenzend aan dat bijna Middellandse zeewater, krij- gen hoogstwaarschijnlijk de volle laag. Dus ook Zandvoort ontkomt er niet aan.

De maximumtemperaturen zijn bij lange na niet meer wat ze waren, op een paardagen na komen zelfs niet of nauwe- lijks boven de 20 graden uit. Toch moeten we niet te pes- simistisch zijn, want tussen de buien en regengebieden door klaart het niet zelden fel uit en pikken we een aantal leuke, zonnige momenten mee. Tenslotte nog even terugko- mend op vorige week, toen hier als eerste! Een aantal zijn er daad- werkelijk gespot en met foto ook vertoond op televisie. Vanaf vrijdag tot en met begin volgende week ook weer kans op hozenperikelen!

Onder perfecte weersomstandigheden, zonnig, niet te warm en een lekker briesje, was het goed uit te houden op de terrasjes van diverse strandtenten. Ongecompliceerde jazz voor een overvol terras. Voor de kids was er een kinderdisco georganiseerd in de partytent. Ouders en kinderen vermaakten zich ook hier opperbest. Bij paviljoen 13 Skyline gaf Dirk-Jan Vennik achter de piano Dirk Jan Ven nik met zijn trio lekker in het gehoor liggende jazz ten beste.

Stevige boogie-woogie klanken werden over het terras uitgestrooid. Ook hier waren veel liefhebbers neergestre- ken om te genieten van een drankje en muziek. Bruxelles aan Zee paviljoen 14 had niks. Deelder was niet komen opdagen zodat het op deze locatie erg stil was.

Daarentegen was de Mango's Beach club 15 goed voor Latino muziek. In de open lucht met gitaars, bon- go's, ritme en de onvermijdelijke trompet was Barrio Latino goed voor heerlijke muziek en een dansje op het ruime terras. Geen directe jazz maar voor liefhebbers een plek om tot laat in de avond te blijven zitten.

Herhaling voor volgend jaar? Met deze temperaturen graag zelfs! Prijsvraag bij Boudewijn's Visservice Wat zijn Byssusdraden? Degene die het best omschreven antwoord geeft, wordt beloond met een heerlijke verrassing. Of stuur uw oplossing per email: Wij willen graag dat heel Zandvoort en Bentveld onze krant kan lezen.

Daarvoor zijn goede, betrouwbare bezorgers onmisbaar! Bent u de krantenbezorger die wij zoeken? Bespreek de mogelijkheden of meld u aan bij Verspreidnet, tel. Niet alleen heeft de orga- nisatie gezorgd voor niet minder dan kramen maar ook aan het entertainen van de gasten is veel aandacht besteed.

Zo zal de gehele dag in het te- ken staan van kermisachtige acts die gedurende de hele dag in de open lucht worden opgevoerd. Sinds dit jaar worden er dan ook drie jaarmarkten gehouden, die Zandvoort op de internationale marktkalenders hebben Deomvangvan de aankomen- de Zomermarkt is uitgegroeid tot een van de grootste in zijn soort.

Het hele centrum van Zandvoort staat tijdens deze jaarmarkt vol met kraam- pjes, een kleine , in de Zandvoortse kleuren blauw en geel.

Holland Casino en de gemeente Zandvoort heb- ben deze Zandvoortse marktkramen mo- gelijk gemaakt. Uiteenlopend aanbod FerryVerbruggen, organisator aanbod. Zo zijn er naast de den. Natuurlijk zijn ook veel gebruikelijke markthande- nieuwe collecties, denk aan laren, stands met antiek, de wintercollectie, tijdens curiosa Zandvoort: Het snuf- felen op de Zandvoortse jaarmarkt zal u begerig maken, dus pas maarop! On- gekende acties of extreme kortingen zullen zij u bie- deze periode binnengeko- men!

Dus wilt u het nieuwste van het nieuwste op bijvoor- beeld modegebied, dan kun- nen de winkeliers van Zand- voort u op deze dag natuurlijk helpen. KunstPodium Speciale aandacht is er voor het door onze plaatse- lijke beeldende kunstenaar Mark Sjerps georganiseerde KunstPodium op het Gast- huisplein.

Meer dan dertig kramen staan daar met als motto: Kunstenaars uit de regio, maar ook uit de rest van het land stellen daar Zandvoorts Museum een selectie van de kunstaankopen van de gemeente tentoonstellen en vertoont het Circus Zandvoort een filmprogramma onder de titel 'Zon, Zee en Zelluloid'.

Normaal had er, gezien de kosten om dit soort kwaliteitsentertainment in te huren, entree geheven moeten worden. Echter, dankzij onze sponsors is bij- na alles gratis toegankelijk! Zo is er geen sprake van zo maar een kinderdraaimo- lentje, maar staan of lopen er tientallen attracties van niveau voor kinderen en vol- wassenen door het hele cen- trum van Zandvoort.

Tevens zal er een echt Indonesisch dansgezelschap een aantal optredens verzorgen. Badhuisplein Het Badhuisplein wordt om- getoverd tot een minikermis. Een leuktreintje voorde klein- tjes en voor de wat grotere jeugd, vanaf 10 jaar, is er een heuse miniskelterbaan.

Ook de reddingmaatschappij laat zich zien. Op ander plaatsen is ruimte gemaakt voor een papagaaien- en ganzenshow en zullen er elders diverse de- monstratie en promotionele activiteiten plaatsvinden. De bekende drumband Samba Samber zal ook acte de pré- sence geven en al tromme- lend u vermaken.

Oude ambachten Zoals vroeger tijdens markten zal ook dit keer in Zandvoort aandacht worden besteed aan oude ambachten. Ver- bruggen heeft een aantal ambachtslieden kunnen con- tracteren die hun kunsten zullen vertonen. Zo zullen on- der andere een tingieter, een glasblazer en een nettenboe- ter laten zien wat zij kunnen. Naast deze ambachtslieden zullen 29 professionele cir- cusartiesten door de markt trekken om hun kunsten te vertonen. Een wel heel bijzon- dere is de Europese kampioen ballonnenvouwen.

Een an- dere noemenswaardige act is de hoogste steltloper van Nederland. Deze ar- tiest staat opstelten van meer dan drie meter hoog! Verder bestaat de groep uit jongleurs, clowns, een vuurspuwer en even- wichts- kunstenaars. Allen straat- artiesten die door de hele wereld hebben laten zien wat zij in hun mars hebben. Vanwege de naamsbekendheid hebben wij dit jaar nog de naam 'markt' gehanteerd. Mocht u dit jaar ofvolgend jaar dus het woord voorjaars-, zomer- of feestfes- tival tegenkomen dan gaat het om hetzelfde evenement!

Dus nogmaals, dit wordt een onvergetelijke dag voor het hele gezin, waarbij het centrum weer zal veranderen in een extra gezellig dorp. Als u wilt kunt u er gemakkelijk een hele dag doorbrengen om daarna lekker uitte waaien op het strand of plaatst te nemen bij een deelne- mend restaurant, waar u een speciaal markt- menu kunt nuttigen!

Natuurlijk worden er geen entreegelden gevraagd en is ook het straattheater gratis. Het Zomerfesti- val begint om Alle winkels zijn tot Meer informatie vindt u op: Louis Davidstraat 15 Meer Info: De Citroen C3 Pluriël cabrio een weekend mee naar huis 3e prijs: Bij de afbeeldingen van de woningen staan ech- ter geen straatnamen, en daar gaat het nou juist om! Want 'wie is het bekendst met Zandvoort' is de slogan van de actie.

Degene die de juiste straatnamen op het formulier invult maakt kans op fraaie prijzen. Daar- naast zal er ook de Citro- en C3 Pluriël cabriolette bewonderen zijn. Naast deze twee merken voert Het Motorhuis Haarlem Opel en binnenkort ook het prestigieuze merk Saab.

Het motorhuis is daarmee trendsetter als 'multibrand' dealer en tevens de grootste autodealer van Neder- land. De te winnen prijzen zijn niet mis. De win- naar mag een week- end lang touren met de nieuwe Chevrolet Captiva. De 2e prijs wint een weekend de Citroen C3 Pluriël en de 3e prijs is ook niet mis, want dat is een Anti Slipcursus bij Slot- emakers!

Kom dus zondag al- lemaal naar Greeven Makelaardij o. Verrassende, veelzijdige fa- cetten van creativiteit worden er getoond op het 'KunstPodium Stepp Inn'.
pjes mobiel lik mijn lul

Hopelijk komt de volgende regenbui vóór Nieuw jasje Sommige verkeersborden bij oversteekplaatsen zijn voor- zien van een nieuw verkeers- bord met een opvallende groene rand. Daardoor vallen de zebrapaden nu beter op.

Een goed initiatief van de Gemeente om de verkeers- borden een extra accent te geven. Het zou een goede zaak zijn om alle verkeersbor- den van een fluorescerende rand te voorzien en de versie- maken.

Eén van de voorstel- len was om voor de bocht knipperlichten te plaatsen. Echter, deze zijn er nog steeds niet. Hopelijk wordt het nog voor de Ai race in orde gemaakt.

Kunstzinnig dorp Slecht uitzicht Meldlijn Door de verandering van het weertype zijn sommige stra- ten de dupe van het vele hemelwater. Zo ook het weg- dek van de Haarlemmer- straat dat weer regelmatig op bepaalde plekken onder water staat. Deze vervelende situatie kan men melden via ten strepen weer een wit likje verf te geven.

Afspraak Na het tragische scooter- ongeval van een paar maan- den geleden, in de bocht van de Kostverlorenstraat,zou er door de Gemeente maatrege- len genomen worden om de bocht overzichtelijker te Marco Termes met zijn sponsors Er liggen al diverse boek- werkjes van getalenteerde Zandvoorters bij boekhandel Bruna.

Verleden week is er een nieuwe gedichtenbundel van de Zandvoortse dichter Marco Termes toegevoegd aan Bruna's boekencollectie. Ditmaal belicht Termes zijn andere ik in zijn nieuwe gedichtenbundel die gelar- deerd is met veel spreuken, aforismen, kreten en slagzin- nen.

Volgens de 'Dichter bij zee' geeft alles hem veel inspi- ratie, maar je moet er natuur- lijk wel voor open staan. Zijn nieuwe gedichtenbundel 'Vergezicht naar binnen' is te koop bij boekhandel Bruna en te leen bij bibliotheek de Duinrand. Creatief Atelier Per 1 augustus is in het win- kelcentrum Nieuw Noord een nieuw onderdeel van de dag- besteding Nieuw Unicum geopend.

Het is een creatief atelier waar allerlei leuke cadeau- en seizoensgebonden artikelen te koop zijn. De kunstzinnige cadeau's worden door de cliënten van Nieuw Unicum gemaakt en wellicht komt er op termijn ook een kunstuitleen. De openingstij- den zijn voorlopig: Wij hebben een team van gemotiveerde verpleegkundigen en verzorgenden, die graag kwaliteit en aandacht geven aan de cliënt Wij bieden: Verpleging en verzorging Huishoudelijke verzorging Terminale thuiszorg Psycho-sociale begeleiding Met een persoonsgebonden budget, het PGB, kunt u bij Top Thuiszorg zorg inkopen afgestemd op uw persoonlijke wensen en situatie.

Wij komen vrijblijvend en kostenloos bij u langs om uw vraag te bespreken. Voor informatie kunt u bellen met A. Hijner, of Opnieuw dichttalent in Zandvoort Voor de tweede keer in korte tijd heeft één van de inwoners van Zandvoort een dichtbundel ten doop gehouden.

Afgelopen vrijdag bood Marjolein Gielis haar debuutalbum aan dorpsomroeper Klaas Koper aan omdat hij "zo lekker kan dichten" tijdens zijn optredens. Met gedichten "Over de duinen en het strand en de rest van de wereld", zoals de titel is.

Gielis, dochter van een Zandvoortse duinwachter, is de natuur met de paplepel ingegoten en dat blijkt pook wel uit haar werk en de titel van het boek. Schrijven is niet haar enige hobby. We zullen nog regelmatig van haar horen.

Op een uniekfl bcahg, midden in l-i! De weg naar de boot over de Zwarte Zee is een bizarre ervaring. Veel militairen, dou- anebeambten en hekken; zelfs met een rookverbod in de buitenlucht. Onder politiebe- geleiding hobbelt de stoet naar het hotel.

Dag 12 brengt niet veel meer dan verveeld rondhangen met oneindig veel politiecontroles. De volgende dag verloopt de hele route onder politiebegeleiding.

De colonne rijdt de woestijn in terwijl dromedarissen met hun mee hollen. Op 13 augustus moet de karavaan met Nederlandse avonturiers aankomen in Beijing, China.

Exclusief voor de Zandvoortse Courant geeft Cees Geursen van de Zandvoortse slipschool regelmatig zijn belevenissen door. Op dag 7 vertrekt de karavaan vanaf het uiterste puntje van Europa, van Instanbul naar Ankara, een etappe van kilometer.

In een klein berg- dorpje biedt de plaatselijke bevolking de rijders een diner aan. Af en toe stopt Cees zijn camerawagen om plaatjes te schieten van de auto's in die overweldigende natuur. De rallyrijders krijgen een vakan- tiegevoel als ze in de verte de Zwarte Zee zien liggen. Dag 9 voert de karavaan naar Georgië: De Nederlanders worden verwelkomd door de echtgenote van de president, de Nederlandse Sandra Roelofs.

Overal langs en op de wegen komen ze loslopend vee tegen. Op de smalle wegen rijden de Gregoriërs als gekken. Overal staan mensen langs de weg te zwaaien en te juichen. Bij de grens naar Azerbaijan worden alle auto's ontsmet; de reden is niet dui- delijk.

De ber- gen kregen door de enorme korenvelden een eigenaardige gouden glans. Wéér in colon- ne: Als ze door de woestijn rijden geeft het in konvooi rijden wel een prettig gevoel. Toch is iedereen blij de grens naar Uzbekistan over te kunnen ste- ken. Daar staan veel juichende mensen langs de weg: Politieagenten houden de weg voor de karavaan open, zodat ze snel kunnen doorrijden in een bloedhitte van zo'n 38 graden. Bij de dagfinish wordt de stoet verwelkomd door een uitzinnige menigte en een Uzbeeks orkest.

Spaarders lopen miljoeneTi mis Bankrekeninghouders hebben miljoen euro de mist in zien gaan. Independer maakt er melding van dat veel banken het afgelopen jaar de spaarrente niet hebben verhoogd en dat terwijl dat wél vanzelfsprekend had moeten zijn.

Maar veel banken hebben de spaarrente dit jaar nog niet verhoogd. Meestal volgt deze verhoging later, maar nu blijft de spaarrente wel heel lang achter. Consumenten zijn daar- door het afgelopen jaar zo'n miljoen euro aan extra spaargeld misgelopen. Met name een aantal grote banken en verzekeraars zijn achtergebleven. Op een spaarsaldo van Het loont dus zeer de moeite om spaar- rekeningen te gaan vergelijken. Grote kans dat u elders een hogere rente krijgt.

Weekend weerbericht mede mogelijk gemaakt door: Integendeel zelfs, want het lijkt alleen maar modester te worden aanstaande periode, waar- bij vooral het toenemende neerslagsignaal opvalt. Een zogenaamde afgesnoer- de koudeput gaat ons week- end weerbeeld grotendeels bepalen. Zo'n koudeput is een aparte, solitaire depressie die gevuld is met extra koude lucht inde hogere etages van de atmosfeer circa graden op meter hoogte.

In combinatie met het nog altijd zeer warme Noordzeewater geeft dat forse verticale tem- peratuurverschillen. Immers de vlak boven de zee aanwezi- ge warme, lichtere lucht kan in de koudere omgevingslucht naar boven lang en stevig doorstijgen, en masse conden- seren wolken! Op deze manier wordt de instabiliteit van de lucht en dus de buien- vorming voortdurend in de hand gewerkt en tevens in stand gehouden.

De recordzomer tot op heden heeft dus duidelijk gas terug- genomen en ofschoon een tweede plaats qua warmtege- tal al een voldongen feit is, blijft het twijfelachtig of de mammoetzomer uit nog naarde kroon wordt gestoken. Een ex aequo-notering lijkt thans zeer realistisch, als we de definitieve balans opmaken straks.

Flinke neerslagsommen dus, vanaf donderdag tot en met het weekeinde. In het binnenland valt het nog relatief mee weliswaar, maar de directe kustgebieden van Noord-en Zuid-Holland, grenzend aan dat bijna Middellandse zeewater, krij- gen hoogstwaarschijnlijk de volle laag. Dus ook Zandvoort ontkomt er niet aan. De maximumtemperaturen zijn bij lange na niet meer wat ze waren, op een paardagen na komen zelfs niet of nauwe- lijks boven de 20 graden uit. Toch moeten we niet te pes- simistisch zijn, want tussen de buien en regengebieden door klaart het niet zelden fel uit en pikken we een aantal leuke, zonnige momenten mee.

Tenslotte nog even terugko- mend op vorige week, toen hier als eerste! Een aantal zijn er daad- werkelijk gespot en met foto ook vertoond op televisie. Vanaf vrijdag tot en met begin volgende week ook weer kans op hozenperikelen! Onder perfecte weersomstandigheden, zonnig, niet te warm en een lekker briesje, was het goed uit te houden op de terrasjes van diverse strandtenten. Ongecompliceerde jazz voor een overvol terras.

Voor de kids was er een kinderdisco georganiseerd in de partytent. Ouders en kinderen vermaakten zich ook hier opperbest. Bij paviljoen 13 Skyline gaf Dirk-Jan Vennik achter de piano Dirk Jan Ven nik met zijn trio lekker in het gehoor liggende jazz ten beste.

Stevige boogie-woogie klanken werden over het terras uitgestrooid. Ook hier waren veel liefhebbers neergestre- ken om te genieten van een drankje en muziek. Bruxelles aan Zee paviljoen 14 had niks. Deelder was niet komen opdagen zodat het op deze locatie erg stil was. Daarentegen was de Mango's Beach club 15 goed voor Latino muziek. In de open lucht met gitaars, bon- go's, ritme en de onvermijdelijke trompet was Barrio Latino goed voor heerlijke muziek en een dansje op het ruime terras.

Geen directe jazz maar voor liefhebbers een plek om tot laat in de avond te blijven zitten. Herhaling voor volgend jaar? Met deze temperaturen graag zelfs! Prijsvraag bij Boudewijn's Visservice Wat zijn Byssusdraden? Degene die het best omschreven antwoord geeft, wordt beloond met een heerlijke verrassing. Of stuur uw oplossing per email: Wij willen graag dat heel Zandvoort en Bentveld onze krant kan lezen. Daarvoor zijn goede, betrouwbare bezorgers onmisbaar!

Bent u de krantenbezorger die wij zoeken? Bespreek de mogelijkheden of meld u aan bij Verspreidnet, tel. Niet alleen heeft de orga- nisatie gezorgd voor niet minder dan kramen maar ook aan het entertainen van de gasten is veel aandacht besteed.

Zo zal de gehele dag in het te- ken staan van kermisachtige acts die gedurende de hele dag in de open lucht worden opgevoerd. Sinds dit jaar worden er dan ook drie jaarmarkten gehouden, die Zandvoort op de internationale marktkalenders hebben Deomvangvan de aankomen- de Zomermarkt is uitgegroeid tot een van de grootste in zijn soort.

Het hele centrum van Zandvoort staat tijdens deze jaarmarkt vol met kraam- pjes, een kleine , in de Zandvoortse kleuren blauw en geel. Holland Casino en de gemeente Zandvoort heb- ben deze Zandvoortse marktkramen mo- gelijk gemaakt. Uiteenlopend aanbod FerryVerbruggen, organisator aanbod. Zo zijn er naast de den. Natuurlijk zijn ook veel gebruikelijke markthande- nieuwe collecties, denk aan laren, stands met antiek, de wintercollectie, tijdens curiosa Zandvoort: Het snuf- felen op de Zandvoortse jaarmarkt zal u begerig maken, dus pas maarop!

On- gekende acties of extreme kortingen zullen zij u bie- deze periode binnengeko- men! Dus wilt u het nieuwste van het nieuwste op bijvoor- beeld modegebied, dan kun- nen de winkeliers van Zand- voort u op deze dag natuurlijk helpen. KunstPodium Speciale aandacht is er voor het door onze plaatse- lijke beeldende kunstenaar Mark Sjerps georganiseerde KunstPodium op het Gast- huisplein.

Meer dan dertig kramen staan daar met als motto: Kunstenaars uit de regio, maar ook uit de rest van het land stellen daar Zandvoorts Museum een selectie van de kunstaankopen van de gemeente tentoonstellen en vertoont het Circus Zandvoort een filmprogramma onder de titel 'Zon, Zee en Zelluloid'.

Normaal had er, gezien de kosten om dit soort kwaliteitsentertainment in te huren, entree geheven moeten worden. Echter, dankzij onze sponsors is bij- na alles gratis toegankelijk! Zo is er geen sprake van zo maar een kinderdraaimo- lentje, maar staan of lopen er tientallen attracties van niveau voor kinderen en vol- wassenen door het hele cen- trum van Zandvoort.

Tevens zal er een echt Indonesisch dansgezelschap een aantal optredens verzorgen. Badhuisplein Het Badhuisplein wordt om- getoverd tot een minikermis. Een leuktreintje voorde klein- tjes en voor de wat grotere jeugd, vanaf 10 jaar, is er een heuse miniskelterbaan. Ook de reddingmaatschappij laat zich zien. Op ander plaatsen is ruimte gemaakt voor een papagaaien- en ganzenshow en zullen er elders diverse de- monstratie en promotionele activiteiten plaatsvinden.

De bekende drumband Samba Samber zal ook acte de pré- sence geven en al tromme- lend u vermaken. Oude ambachten Zoals vroeger tijdens markten zal ook dit keer in Zandvoort aandacht worden besteed aan oude ambachten. Ver- bruggen heeft een aantal ambachtslieden kunnen con- tracteren die hun kunsten zullen vertonen. Zo zullen on- der andere een tingieter, een glasblazer en een nettenboe- ter laten zien wat zij kunnen.

Naast deze ambachtslieden zullen 29 professionele cir- cusartiesten door de markt trekken om hun kunsten te vertonen. Een wel heel bijzon- dere is de Europese kampioen ballonnenvouwen. Een an- dere noemenswaardige act is de hoogste steltloper van Nederland.

Deze ar- tiest staat opstelten van meer dan drie meter hoog! Verder bestaat de groep uit jongleurs, clowns, een vuurspuwer en even- wichts- kunstenaars. Allen straat- artiesten die door de hele wereld hebben laten zien wat zij in hun mars hebben. Vanwege de naamsbekendheid hebben wij dit jaar nog de naam 'markt' gehanteerd. Mocht u dit jaar ofvolgend jaar dus het woord voorjaars-, zomer- of feestfes- tival tegenkomen dan gaat het om hetzelfde evenement! Dus nogmaals, dit wordt een onvergetelijke dag voor het hele gezin, waarbij het centrum weer zal veranderen in een extra gezellig dorp.

Als u wilt kunt u er gemakkelijk een hele dag doorbrengen om daarna lekker uitte waaien op het strand of plaatst te nemen bij een deelne- mend restaurant, waar u een speciaal markt- menu kunt nuttigen!

Natuurlijk worden er geen entreegelden gevraagd en is ook het straattheater gratis. Het Zomerfesti- val begint om Alle winkels zijn tot Meer informatie vindt u op: Louis Davidstraat 15 Meer Info: De Citroen C3 Pluriël cabrio een weekend mee naar huis 3e prijs: Bij de afbeeldingen van de woningen staan ech- ter geen straatnamen, en daar gaat het nou juist om!

Want 'wie is het bekendst met Zandvoort' is de slogan van de actie. Degene die de juiste straatnamen op het formulier invult maakt kans op fraaie prijzen. Daar- naast zal er ook de Citro- en C3 Pluriël cabriolette bewonderen zijn. Naast deze twee merken voert Het Motorhuis Haarlem Opel en binnenkort ook het prestigieuze merk Saab. Het motorhuis is daarmee trendsetter als 'multibrand' dealer en tevens de grootste autodealer van Neder- land. De te winnen prijzen zijn niet mis.

De win- naar mag een week- end lang touren met de nieuwe Chevrolet Captiva. De 2e prijs wint een weekend de Citroen C3 Pluriël en de 3e prijs is ook niet mis, want dat is een Anti Slipcursus bij Slot- emakers! Kom dus zondag al- lemaal naar Greeven Makelaardij o. Verrassende, veelzijdige fa- cetten van creativiteit worden er getoond op het 'KunstPodium Stepp Inn'.

De Beeldende Kunste- naars Zandvoort nodigen iedereen van harte uit om van de geboden Kunstervaring te komen ge- nieten op zondag 13 augustus van Een expositie in de buitenlucht. Een plek waar de drie Kunsten van Zien, Proeven en Luisteren uitermate tot hun recht komen. Meer dan 30 beelden- de kunstenaars uit het hele land tonen het beste van hun werk: Compleet met straat- theater, een filmpro- gramma 'Zon, Zee en Zelluloid'.

Plus live-mu- ziekinen rond de Stepp Inn. Het unicum komt pas volledig tot zijn recht bij inspectie ter plaatse. Bezoekers kunnen ge- nieten van het effect dat de kunstenaars bereikt hebben met de zeebestendige verf van De Lip. De straten van het dorps- centrum zijn zondag 13 augustus omgetoverd tot één groot feestelijk lint dat garant staat voor genoeglijk kijk- en koopplezier. Net als in het afgelopen voorjaar en zoals verleden jaar.

Kate Forster Sandra Bullock heeft het gevoel dat het tijd is om haar leven te veranderen en verlaat haar praktijk in een bui- tenwijkvan Chicago voor een baan in een druk zie- kenhuis in de stad.

Wat ze liever niet achterlaat is haar prachtige huurhuis dat gelegen is aan een meer. Het is een plek waar ze zich erg thuis voelde. Het is een wintermorgen in dat Kate een briefje in de brievenbus achterlaat voor de vol- gende huurder van het huis.

Dat is Alex Wyler Keanu Reeves ,een geta- lenteerde maar gefrus- treerde architect. Hij negeert het briefje van ven op het briefje. Terwijl Kate en Alex cor- responderen via de post- bus van het huis aan het meer, ontdekken ze dat ze twee jaar uit elkaar wonen.

Om het mysterie achter hun bijzondere verbondenheid opte los- Kate totdat hij dagen sen, besluiten ze het lot later achter feiten komt, te tarten en elkaarte ont- die Kate al had aangege- moeten.

Factureren, BTW-aangifte, uw gehele administratie. Engelbertsstraat 50, KN Zandvoort Tel.: Deze bon in gesloten envelop met gepast contant geld afgeven bij: Wij kunnen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door niet tijdig of onjuist plaatsen van Zandkorrels komen op grond van inhoud zonder opgaaf van redenen, worden geweigerd.

Uw bed rijfs n aa m Uw Za ndvoortpas n r. Op vrijwel elke camping of recreatiepark staat tegen- woordig een glasbak. Die wordt goed gebruikt. De glasbak gaat nooit op vakan- tie! Gemeetite Zandvoort Flessen wijn, ketchup of potten may- onaise. Na gebruik gaat het natuur- lijk in de glasbak. Een prima zaak, want op deze manier kan het glas weer gebruikt worden voor het maken van nieuw glas.

Op die manier voorkomen we vervuiling. Bevorderen we het her- gebruik van materialen. En helpen we kostenverhogingen te bestrijden. Daarom is het gescheiden inzamelen van glas zo belangrijk.

Schoonmaken Als de glasbak vol is, haalt een speci- ale vrachtwagen van de glasinzame- laar de inhoud van de bak op. Dit glas brengt hij vervolgens naar de glasbe- werkingsinstallatie. Grote doppen en deksels en andere zaken die niet in de glasbak horen worden handmatig ver- wijderd. Lichtere materialen, zoals doppen, dekseltjes, papier en plastic worden met behulp van luchtstro- men, magneten en lasers verwijderd. Ook wordt het glas in kleine stukjes gebroken.

Deze zuivere glasscherven gaan na een strenge controle naar de glasfabriek. Rondje Glas wordt normaal gemaakt van zand, kalk en soda, die bij hoge tem- peraturen van zo'n °C worden ver- smolten. In plaats hiervan worden nu de glasscherven gebruikt. De glasfa- briek brengt de nieuwe flessen en pot- ten naar de fabrikant die ze vult met bijvoorbeeld boontjes, sambal of augurken. Deze volle potten en fles- sen gaan dan weer naar de camping- winkel waar wij die pot doperwten of fles ketchup opnieuw kopen.

Zo is het rondje glas weer rond. Scheiden Toch is er één ding waar we scherper op moeten letten: Wanneer wij als gemeente Zandvoort wit glas kunnen aanbieden bij een glasverwerker, levert dit ons de groot- ste besparing op. Alle kosten die niet gemaakt hoeven te worden voor afval- verwerking, worden dus ook niet door- berekend aan de burger door middel van de afvalstoffenheffing.

Door uw glas goed op kleur te scheiden, beloont u uzelf uiteindelijk met een lagere afvalstoffenheffing. Voorlichting gewenst In heeft er in het kader van een afvalstoffenonderzoek in de gemeen- te Zandvoort een grote bewonersen- quête plaatsgevonden. Hieruit is waardevolle informatie gekomen die wordt meegenomen in de beleidsbe- slissingen op het gebied van afvalin- zameling. Vanuit de gegevens die uit het bewonersonderzoek zijn voortge- komen zult u de komende tijd per afval soort worden geïnformeerd over het nut van afvalscheiding en de Zandvoortse inzamelresultaten op deze afvalfractie.

Mensen horen graag wat er met afval gebeurt. Per inwoner wordt er 26 kilogram glas per jaar gescheiden ingezameld. Dit aan- tal ligt boven het landelijk gemiddelde. In het dagelijkse huisvuil zit echter ook nog veel glas, waardoor de landelijke richtlijn nog steeds niet gehaald wordt. I«üwt lEch kfttr op h««r Wist u dat Het een hardnekkig fabeltje is dat de verschillende kleuren glas op een hoop terechtkomen?

De glasbakken zijn zodanig ingericht dat de verschillende compartimenten afzonderlijk van elkaar geleegd kunnen worden. In de vrachtwagen bevinden zich dezelfde geschei- den gedeelten zodat de verschillende soorten glas apart aangebo- den kunnen worden aan de glasverwerker. Binnenkort één elektronische sleutel tot alle openbaar vervoer Alsof het ei van Columbus is ontdekt.

De zegeningen van de computer zorgen voor een beter openbaar vervoer, zo meent het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De chipcard moet het openbaar vervoer gaan stroomlijnen.

De kaart is even groot als een bankpas. De OV-chipkaart ver- vangt losse treinkaartjes, strip- penkaarten, abonnementen of kortingskaarten. Uiterlijk 1 januari wordt de huidi- ge strippenkaart als vervoers- bewijs afgeschaft. Voorwaarden voor succes zijn ondermeer dat het systeem goed werkt, dat het gebruiks- vriendelijk is en vooral dat de consument niet duurder uit is. Over veel zaken, zoals het gebruik voor gecombineerde ritten met trein, bus, tram en metro, zijn nog geen afspraken gemaakt.

Ook moet er de garantie zijn dat er na 1 janua- ri geen chaos ontstaat tussen regionale en lokale overheden" bepleiten de con- sumentenorganisaties.

Veel gebruikers hebben de OV-chip- kaart nog niet kunnen testen, pas sinds kort is het ook moge- lijk de chipkaart te gebruiken in de trein Hoekse lijn. Bus- en treinreizigers in de IJmond en in Haarlem en omgeving kunnen in de loop van volgend jaar gebruik gaan maken van de openbaar vervoer Chipcard.

Bij aankoop van Sikkens c. Haltestraat 30 - Zandvoort Tel. Met de aangehechte tegoedbon voor een Zandkorrel, kunt u op een door u gewenst tijdstip gratis een Zandkorrel mini-advertentie plaatsen. Haltestraat 23a - Tel. H L Eten en drinken: Haltestraat NH Hotels- Burg. De besluitenlijst is in te zien bij de Centrale Balie en op de website. Vergunningen Bouwvergunningen aangevraagd Zandvoort: Gerkestraat 41c, plaatsen hekwerk, ingeko- men 03 augustus , RV.

De hierboven genoemde aangevraagde bouwver- gunningen liggen bij de Centrale Balie ter inzage. U kunt deze inzien tijdens openingstijden. Deze publi- catie betekent niet dat u uw zienswijze over deze aangevraagde bouwplannen kenbaar kunt maken. Slechts indien voor deze bouwplannen vrijstelling van het bestemmingsplan of bouwverordening kan worden verleend, kan tegen ons voornemen daar- toe een zienswijze kenbaar worden gemaakt.

Een voornemen tot het verlenen van vrijstelling wordt afzonderlijk gepubliceerd. Mocht de vergunning of vrijstelling worden verleend dan zal dit worden gepubliceerd en kunnen belanghebbenden bezwaar indienen. Kapvergunningen verleend - Wilhelminaweg 42, 1 dennenboom, verleend 10 augustus Belanghebbenden die in een eerder stadium ziens- wijzen hebben ingediend, kunnen tegen de boven- staande besluiten in beroep gaan bij de rechtbank te Haarlem, afdeling Bestuursrecht, Postbus , RZ Haarlem. Het indienen van een beroep- schrift heeft geen schorsende werking.

Een schor- sende werking wordt pas bereikt nadat de president van de rechtbank dat in een voorlopige voorziening heeft bepaald. Get the Flash Player to see this player. Geile hoer pijp mijn stijve lul en lik mijn ballen, dan neuk ik je mond en grote tieten tot ik klaar komt en de sperma op je grote borsten spuit. Geile hoer pijp mijn lul en lik mijn ballen dan neuk ik je dikke tieten.

Meer geile filmpjes uit categorie Pijpen. Lik maar aan mijn lollie geile kleine meid. Zuig mijn grote lul en lik mijn ballen. Geef mijn grote lul een pijp beurt en lik mijn ballen. Schatje lik eens lekker aan mijn lollie. Hmm heerlijk als je mijn kale ballen zuigt en likt. Op de knietjes en pijpen die grote lul. Jaa pijp en trek me af waarna ik je hang tieten neuk tot Kom hier ik pijp je lul en zuig je ballen.

Voordat ze de dikke lul pijpt neemt ze een lik van de zuu Hij laat de Aziatische hoer zijn grote lul een pijp beurt Geile hoer zuig aan mijn grote lul tot er sperma uit komt. Een pijp beurt met geluid.