Film downloaden diensten in natura betalen

film downloaden diensten in natura betalen

Vrouwen willen gratis neuken harde sex

Wie is dan er veel beter van geworden? Waar het omgaat is dat je muziek verspreid die auteursrechten heeft. Muziek is nou eenmaal beschermd, net zoals films. Zelf vind ik het ook nergens opslaan maarja, dit heb je aan je voorgangers te danken. Zij gaven muziek uit die niet van hun was. Waar de artiest niets voor heeft gezien. Als jij muziek maakt wil je daar ook je centjes van ontvangen. Als jij rechten hebt van het orgineel mag jij ermee doen wat je wilt. Speeden, verspreiden, bewerken etc etc.

Rechten kan je krijgen via de orginele maker. Of in ieder geval het bureau die het bijhoud voor desbetreffende artiest. Het probleem bij mij is dat het geen "levende" artiest is maak een computer geanimeerde en iedereen het programma genaamd vocaloid kan kopen, ga dan maar eens de rechtmatige eigenaar zoeken vaan een nummer Je kan ook DRM free muziek gebruiken.

Ik dacht dat het eerste album van Skrillex DRM free was uit me hoofd. Om het zeker te weten zou je ff moeten zoeken, maar DRM free vereist geen licentie en mag je mee doen wat je wilt. Als jij daar een remix van wilt maken En zo kan je dus ook je ritme games gaan spelen. Als het DRM free is zou twitch eerste instantie kunnen ze het muten maar dit komt natuurlijk omdat het computer matig gebeurd. Leg je het voor bij Twitch en zouden hun de mute er weer af moeten halen.

DRM free is niet hetzelfde als royalty free. DRM free betekent dat er geen copy bescherming op zit. Royalty free betekent dat je het muziekstuk zonder royalties mag afspelen voor een publiek.

Ik snapte al nooit dat al die populaire streamers copyright muziek draaiden, ik vroeg me altijd al af of dit mocht en of twitch het een en ander had afgekocht. Op de site van BUMA staat het volgende: Het maakt daarbij niet uit of het om hele werken of fragmenten gaat en het is ongeacht het aantal muziekwerken. Maar dan mag je de het alleen in Nederland publiceren. Er moet dan een region-lock bij, net als op youtube. Ja dat snap ik ook wel, maar er zijn zo veel soorten en maten het valt amper te achterhalen wie een lietje verzonnen heeft.

Je hebt zelfs de kans als je de muziek wat ingame zit gebruikt dat je audio ook wordt uitgeschakeld. Notice en take down is tegenwoordig niet meer genoeg, je moet als video dienst nu elk filmpje scannen. Stap ook maar oven naar Hitbox. Radio verdient hun geld door muziek uit te zenden, streamers verdienen hun geld door games te streamen en muziek is daar een bijzaak voor. Klein beetje appels en peren vergelijken. Op de radio verdienen ze ook geld met reclames en segmenten waar enkel gepraat word.

Blijft een feit dat er een kiddo vanuit de kelder naar een paar duizend man maal honderden streamers met groot publiek muziek loopt te broadcasten. Dus niet appels en peren. Maar het gaat niet alleen om de muziek die gebroadcast wordt, ze gaan ook filteren op muziek die bijvoorbeeld 'toevallig' op de achtergrond wordt gedraaid.

Iemand anders had gereageerd iets met eigen gebruik en in de auto. Dit zou dan hetzelfde zijn dat je je aangekochte muziek in de auto mag draaien mits je je ramen en deuren dicht hebt, want stel je voor iemand anders hoort per ongeluk jouw aangekochte muziek Zo werkt het wettelijk natuurlijk niet helemaal. Ook betalen wij daar in NL thuiskopieheffing voor, dus in je aangekochte product zit al een extra kostenpost die compenseert voor eventueel kopieren of uitlenen e.

En op de achtergrond op de radio is anders dan het audiomateriaal als content gebruiken. De audio staat namelijk vrij duidelijk op de voorgrond aan als de streamers niet praten. Alle muziek die je hoort staat er niet "per ongeluk" op.

Nee, daar is de thuiskopieheffing niet voor bedoeld hij is in ieder geval niet zo opgezet. Je betaalt namelijk geen heffing over de originele werken, maar alleen over media waar het originele werk naar gekopiëerd kan worden in het geval van een cd betaal je dus geen heffing over de cd zelf, maar wel over cd-r's waar dit naar gekopiëerd kan worden.

Ja, inderdaad, dat is een vergissing van mij. Goed, blijft een feit dat alle muziek op stream met intentie is geplaatst. In Amerika hoeven FM-radiostations geen auteursrechten te betalen, of vergis ik mij? Dat lijkt mij wel heel raar, in het land waar deze claims vaak vandaan komen. Ik dacht dat de radiostations werden betaald om die pulp te laten horen ipv andersom. Ik vind het ook onzin.

Maar gekocht is dan dus wel voor eigen gebruik: Muziek gebruiken voor Livestreams via Spotify mag officieel niet eens. Lees je gebruiksrechten maar eens door, muziek die je streamed via spotify mag uitsluitend gebruikt worden voor jezelf.

Stuur jij het signaal door naar iemand anders via bijv. Livestreamen ben je tegen de regels al aan het inwerken "Spotify respecteert intellectuele eigendomsrechten en verwacht dat jij hetzelfde doet. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het volgende niet is toegestaan: Spotify is alleen voor particulier gebruik en ondanks dat je er voor betaalt mag je het niet verspreiden aan een publiek.

Zo is het gebruik van spotify in een kroeg ook verboden. Wat dacht je ervan je eigen muziek te maken. Grappig dat je het zegt, want developer streams met zelfgecomponeerde tracks zijn ook gemute.

Persoonlijk gebruik is door jezelf, op je locale PC, op je smartphone, in je auto etc gewoon toegestaan. Maar niet vrijgeven aan derden via een site, die derden maken dat het geen persoonlijk gebruik meer is. Dit soort dubbele standaarden aangaande auteursrechten moeten dringen afgeschaft worden.

Ze mogen geld verdienen aan onze data. Echter als invloedrijke partijen exact hetzelfde doen: Dit is een dubbele standaard. Er wordt vaak gezegd dat artiesten en de "industrie" kosten maken en recht hebben op een vergoeding. Wij consumenten maken ook heel veel kosten met z'n allen bij elkaar om bijvoorbeeld op Internet te kunnen komen en om overal Wifi routers te kunnen plaatsen.

Echter worden wij als collectief niet vergoed. Maar onze data wordt wel gebruikt. Wij worden niet vergoed door het aanbieden van gratis diensten. Als wij betaald zouden worden in natura diensten , dan zouden wij en de partijen die ons in natura betalen daar belasting over moeten afdragen. Dat gebeurd echter niet. Door het aanbieden van gratis diensten wordt immers onze data ingewonnen die vervolgens verkocht wordt zonder dat wij daar ook maar een cent van terug zien.

Als commerciële partijen onze data zomaar mogen gebruiken. Dan zouden wij ook publiekelijk beschikbare data van commerciële partijen moeten mogen gebruiken. Jammer hoor, het is alsof ze het je als consument heel lastig willen maken om nieuwe muziek te ontdekken. Als ze de boel dus gaan muten kan ik het niet ontdekken en dus ook niet opzoeken op Spotify of opzoeken op iTunes Dit gaat niet over persoonlijk gebruik maar het verspreiden naar anderen toe.

Broadcast is iets anders dan het met enkele mensen thuis luisteren. Deze verandering zal er vrijwel zeker voor zorgen dat alle VOD's en highlights van deze runs volledig gemute gaan worden, tenzij er niet meer wordt gespeeld met de radio in voertuigen aan, wat dan weer veel van het spel wegneemt. Ben ook benieuwd of dit zo is idd. Van sommige games is er ook een soundtrack te koop Halo, Zelda.

Wordt die content ook geflagged? Er staat beschreven dat je geen muziek mag gebruiken waar je de rechten niet voor hebt. Ik denk echter niet dat dit voor soundtracks geldt, en dat die gewoon geflagged zullen worden, tenzij je aan kan tonen dat je toestemming hebt. Echter, er zijn nu al voorbeelden van een totaal gebroken systeem, zoals dit: Handige website om te checken of je eigen VOD's zijn gemute [Reactie gewijzigd door Treganz op 7 augustus Dus basicly mogen streamers nu geen hoorbare muziek meer op de achtergrond draaien als ze daarna hun streams die opgeslagen worden interessant willen houden?

Tenzij ze somehow rechten ervan hebben Ik verwacht dat mensen nu wel naar een alternatief gaan zoeken zoals uStream bijvoorbeeld. Als je rechten hebt dan mag het ook niet, want dit staat voor alle accounts aan. Zelfde verhaal bij YouTube waarbij kleine artiesten problemen hebben met het gebruik van hun eigen muziek in video's.

Twitch zal video's per blok van half uur scannen; als er in dat blok een fragment van muziek waarop auteursrechten rust waarvoor de gebruiker niet heeft betaald , dan zal de dienst het geluid in dat half uur van de video uitschakelen.

Bij YouTube werkt het dus niet zomaar zo. Hoe weet Twitch hoe je er voor hebt betaald? Het lijkt me niet dat er een vinkje is waarmee je kunt aangeven dat je betaald hebt voor de benodigde rechten oid. Het lijkt mij dat je dat moet aangeven? Je betaald je dan uiteraard bond en blauw, maar je hebt dan wel de juiste rechten. Als je dat kunt voorleggen aan Twitch, zouden hun je opgeslagen streams dus met rust moeten laten?

Zal dus interesant worden als je die rechten idd hebt en je vaak streamed en dus ook vaak je video's gemute worden offtopic: Video's van twitch zelf worden zelfs gemute http: En je tweede opmerking is niet echt off-topic hoor, juist erg on-topic: Ik denk als jij aantoonbaar bewijs hebt je dit gewoon bij twitch neer mag leggen en halen hun de audio gewoon weer terug. Het is tevens gewoon een flag van X tot Y. Bij mij is twitch ingebouwd in blackflag en start automatisch op als ik de game start, ik kan wel een alternatief gebruiken maar dit is zo ingeburgerd net als je google gebruikt om te zoeken Een streamer die ik volg heeft dit allemaal al eens intensief uitgezocht.

Hij speelt wel muziek van derden tijdens het streamen, maar als hij een zgn. De reden is dat je tijdens het streamen in de VS gewoon muziek mag afspelen zolang het live is.

Als het een opgenomen video betreft waar de muziek in voorkomt is het weer niet toegestaan. Om deze reden schakelt hij de muziek altijd uit als hij een highlight gaat maken. Het volledig archiveren van streams door Twitch gebeurde automatisch, en nu doet Twitch in principe automatisch wat hij al deed voor zijn highlights, met als verschil dat Twitch niet selectief enkel de muziek uit kan schakelen.

Och, ik en mijn collega's en ik denk grotendeels de meeste mensen blijven het zeggen. Copyright is tegenwoordig legaal geld stelen. Als een muziek nummer of film gedownload wordt, is het nog niet meteen een gemiste verkoop, gezien een boel mensen en ik daar ook toegevoegd muziek downloaden of een film downloaden, en achteraf ervoor betalen als het inderdaad het geld waard is. Een goed voorbeeld is Oblivion en Skyrim, het spel had bagger slechte beveiliging, maar toch verkocht het spel als warme broodjes, inclusief bij mensen die normaal ook gewoon downloaden.

Kortom, Copyright is net zoals de belastingdienst: Copyright was origineel bedoelt om een product te beschermen tegen namaak en slechtere kwaliteit producten, niet omdat iemand er een EXACTE kopie van kan krijgen via internet films, games, muziek. Het hierboven gezegde is puur uit eigen opinie en inzicht. Mag ik vragen in welke industrie jij werkzaam bent? Het is natuurlijk klinkklare onzin dat je pas hoeft te betalen als het je volledig bevalt. En ik ben erg benieuwd of jij daadwerkelijk ALLE films die je hebt gedownload ook gekocht heb.

Of is de maatstaf die je hanteert om te bepalen welke film "het houden meer dan waar is. Ik weet ook niet waar je vandaan haalt dat het Auteursrecht officieel was bedoeld om een product te beschermen tegen namaak en slechtere kwaliteit? Al die vakmensen moeten betaald krijgen voor het werk dat zij verrichten. Films downloaden kan wel, maar dan wel tegen betaling.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel aanbieders die het mogelijk maken om films te downloaden. Zodat jij die ene film, die je bijvoorbeeld net hebt gemist in de bioscoop, toch kunt zien. Of omdat je jouw favoriete film gewoon altijd bij je wilt hebben, op je laptop of op je iPad. Film streaming De techniek staat niet stil. Film kijken via internet gebeurt steeds vaker streamend. Helaas gebeurt dat ook vaak zonder toestemming van de rechthebbenden. De verleiding is blijkbaar groot om 'gratis film stream' in te tikken in een zoekmachine.

Gelukkig is het aantal bedrijven dat films kijken via internet mogelijk maakt de laatste jaren enorm toegenomen. Maak daar gebruik van! Doordat een heleboel aanbieders zich hebben aangesloten bij Film.

Gratis online films kijken Gratis online naar een film kijken bestaat niet, ook al denken sommigen van wel. Voor niks gaat de zon. Films maken kost geld. Dat moet worden betaald, linksom of rechtsom. Wil jij online gratis films kijken, dan ben je niet alleen verkeerd bezig, maar ben je bij Film.

Met de app van Film. Eenmalig, of door een abonnement te nemen. Gratis films met Nederlandse ondertiteling Door de app van Film. Daar zitten Nederlandse films tussen, maar ook buitenlandse films met Nederlandse ondertiteling. Dat kijkt een stuk prettiger. Gratis Nederlandse films kijken Doordat ook filmproducenten in Nederland en de omroepen zich achter Film.

In sommige gevallen moet je een abonnement nemen of kun je hem heel eenvoudig online kopen. Dan kun je 'm zo vaak bekijken als jij zelf wilt. Kinderfilms downloaden Kinderen kijken hun favoriete kinderfilms tegenwoordig meer dan een keer. Sommige films worden soms wel tientallen keren bekeken. In dat geval is het wel zo handig om die film gewoon op je laptop of tablet te hebben staan.

Door de kinderfilm één keer te kopen en te downloaden hebben de kinderen 'm altijd binnen handbereik. Als de kinderen de film dan zo vaak bekijken dat ze de teksten kunnen meezeggen en de liedjes kunnen meezingen, dan kijken ze 'm tegen die tijd haast gratis. Kopen door 'm te downloaden is trouwens niet de enige optie. Er zijn ook tal van aanbieders die het mogelijk maken om kinderfilms online te kijken.

Door een abonnement te nemen of 'm eenmalig, on-demand, te huren. Dan hoef je de kinderfilm niet eerst te downloaden, maar kun je de kinderen direct laten kijken.


film downloaden diensten in natura betalen


Meer informatie vindt u in de kennisbank arbeid  en de regionale WerkgeversServicepunten kunnen u meer informatie geven over de beschikbare regelingen. Mijn werknemer valt onder de no-riskpolis en ik ontvang loonkostensubsidie van de gemeente, moet ik bij ziekte dan aan de gemeente doorgeven dat de loonkostensubsidie moet worden stopgezet? Nee, sinds 1 januari doet UWV deze melding voor u. De loonkostensubsidie stopt dan automatisch en u hoeft niet meer zelfde gemeente te informeren.

Zie ook dit bericht van UWV. Ja, een cao is ook van toepassing voor werknemers met een arbeidsbeperking en u dient ook een arbeidsovereenkomst overeen te komen. In de cao Open Teelten bijlage V , Glastuinbouw artikel 9B en Dierhouderij bijlage V-E  zijn er zelfs bepalingen opgenomen rondom de beloning van werknemers met een arbeidsbeperking doelgroep.

Een eventuele loonkostensubsidie in het kader van de Participatiewet of loondispensatie voor Wajongers komt u in de loonkosten tegemoet wanneer de loonwaarde van de werknemer lager ligt dan het WML.

De verdiencapaciteit van een werknemer wordt ook wel de loonwaarde in het kader van de Participatiewet genoemd. Er wordt dan gekeken naar het arbeidsvermogen van de werknemer. De loonwaarde is de waarde van de arbeidspresetatie van een potentiële werknemer in een bepaalde functie op een bepaald moment.

Die arbeidsprestatie wordt vergeleken met de arbeidsprestatie in de normfunctie. De loonwaarde wordt bepaald door gecertificeerde arbeidsdeskundigen van het UWV. De loonkostensubsidie is een financiële compensatie voor werkgevers en kan worden ingezet wanneer de werknemer niet het wettelijk minimumloon kan verdienen.

De loonkostensubsidie bedraagt het verschil tussen het bruto wettelijk minimumloon en de vastgestelde loonwaarde bruto.

Voor Wajongers geldt een speciale regeling: Kan een werknemer met een Wajong-uitkering door zijn ziekte of handicap minder aan dan uw andere werknemers? Dan mag u tijdelijk minder loon betalen aan deze werknemer. UWV vult het loon van de Wajonger dan aan tot maximaal het bedrag dat hij ontving voordat hij bij u ging werken.

De loondispensatie kan door de werkgever worden aangevraagd met het formulier Aanvraag loondispensatie Wajong. Een arbeidsdeskundige van UWV beoordeelt dan of uw werknemer minder presteert door zijn ziekte of handicap. Met dit oordeel stelt de arbeidsdeskunidge vast hoeveel loon u moet betalen. Ja, er gelden geen specifieke uitzonderingen in de Wet Werk en Zekerheid o.

Bent u op zoek naar mensen die tot de doelgroep van de Banenafspraak behoren? U kunt terecht bij de WerkgeversServicepunten. Zij vormen het loket van waaruit gemeenten en UWV, en vaak ook andere bemiddelaars zoals Sw-bedrijven en private bemiddelaars samenwerken.

Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met partijen als UWV, gemeenten, een Sw-bedrijf, uitzendbureaus, re-integratiebureaus bij u in de regio. Uiteraard is het ook mogelijk dat u, of iemand uit uw omgeving iemand kent die tot de doelgroep behoort. U kunt ook een vacature te plaatsen, bijvoorbeeld via  algemene en gespecialiseerde  vacaturesites en social media bijvoorbeeld via Twitter met Participatiewet Wajong arbeidsbeperkt.

Het is helaas niet mogelijk om in het doelgroepregister te zoeken naar kandidaten voor een vacature. In de vacature kunt u bijvoorbeeld aan aangeven dat uw bedrijf het belangrijk vindt dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken en dat u in het kader van de Participatiewet kandidaten met bijvoorbeeld een Wajong uitkering van harte uitnodigt om op de functie te solliciteren. Verder is er uit onderzoek is gebleken dat volgende redenen belangrijk zijn voor een werknemer uit de doelgroep om een baan te kiezen: De randvoorwaarden om voor een baan te kiezen zijn: Met deze redenen en randvoorwaarden kunt u rekening houden in uw vacaturetekst.

Wanneer het aantal banen in de Banenafspraak niet wordt gehaald, dan kan het tweede deel van de afspraak uit het sociaal akkoord ingaan, namelijk de Quotumregeling.

Deze regeling kan voor het eerst ingaan vanaf omdat in wordt beoordeeld of de aantallen banen voor per sector markt of overheid zijn gehaald. Waar bij de Banenafspraak wordt gekeken of werkgevers op landelijk niveau de extra banen hebben gerealiseerd, wordt er bij de Quotumregeling gekeken naar de gerealiseerde banen per individuele werkgever. Per werkgever wordt dan gekeken of hij voldoende mensen in dienst heeft conform het quotumpercentage dat in dat jaar voor zijn sector geldt.

Meer informatie over de Quotumregeling, de telling voor de Quotumregeling en de heffing vindt u in de kennisbank arbeid. Nee, alleen werkgevers met 25 of meer werknemers kunnen met de quotumheffing te maken krijgen. Of een bedrijf daaronder valt, kijkt het UWV naar de verloonde uren. Per jaar wordt hiervoor de grens van Aan de hand van de polisadministratie stelt het UWV vast of een bedrijf dit aantal verloonde uren heeft verantwoord in de loonaangifte.

Dit betekent overigens ook dat de uren van ingeleend personeel bijv. Mensen uit de doelgroep blijven meetellen en blijven opgenomen in het doelgroepregister zolang zij aan de doelgroepcriteria voldoen, zoals bij de Banenafspraak. Stel dat u als werkgever iemand uit de doelgroep heeft geplaatst en daarna ontslaat, dan tellen de uren die deze mensen in periode tot hun ontslag op de extra banen gewerkt hebben mee om vast te stellen of u aan het quotumpercentage voldoet.

Als u de werknemer uit de doelgroep weer aanneemt, dan tellen de uren die iemand werkt vanaf dat moment weer mee. Ja, inleenverbanden zoals uitzendkrachten die behoren tot de doelgroep of gedetacheerde Wsw-ers tellen mee voor het quotumpercentage van de inlener. Bij de Quotumregeling wordt er geteld op het niveau van de individuele werkgever en niet, zoals bij de Banenafspraak op landelijk niveau.

SZW werkt op dit moment nog uit op welke manier dit het beste kan gebeuren. Wel staat al vast dat er een database moet komen voor de gegevens over uitgeleende mensen uit de doelgroep aan de inlenende werkgever. De quotumheffing wordt per werkgever berekend op het niveau van het fiscaal nummer. Voor werkgevers is dat een bekende en herleidbare afbakening.

Het gaat om het niveau waarop werkgevers werknemerspremies af dragen en het niveau waarop de hoogte van de WIA-premie per werkgever wordt vastgesteld. Als het personeelsbestand van een bedrijf afneemt, werkt dit door in het aantal mensen uit de doelgroep dat in dienst moet zijn bij de werkgever.

Het quotumpercentage wordt namelijk toegepast op het totaal aantal verloonde uren bij een werkgever. Dit totaal aantal verloonde uren bevat ook het aantal verloonde uren van de mensen uit de doelgroep.

De systematiek van de quotumregeling voorziet in een hardheidsclausule voor werkgevers die in een jaar geconfronteerd worden met een sterke krimp van de organisatie. Als bij de berekening van de quotumheffing over een kalenderjaar blijkt dat de werkgever over het desbetreffende kalenderjaar geen grote werkgever meer is 25 of meer werknemers, uitgedrukt in verloonde uren , dan is de betreffende werkgever over dat betreffende kalenderjaar geen quotumheffing verschuldigd.

In het geval dat een werkgever bij een eventuele krimp een grote werkgever blijft geldt dat de werkgever moet blijven voldoen aan het quotumpercentage. Vanaf 1 juli is op grond van de Wet werk en zekerheid een ontslagregeling gepubliceerd Staatscourant, nr van 11 mei die voorziet in een regeling op grond waarvan arbeidsbeperkten buiten beschouwing kunnen worden gelaten bij het toepassen van het afspiegelingsbeginsel.

Hierdoor zal een bedrijf dat al aan zijn quotumpercentage voldoet, daaraan kunnen blijven voldoen. Nee, dat mag niet. De regeling geldt voor seizoenarbeiders en daarom heeft de Belastingdienst de regeling gemaximeerd op 9 maanden per jaar. Wel mag u de regeling meerdere keren per jaar toepassen als de werknemer bijvoorbeeld voor twee perioden per jaar seizoenwerk komt uitvoeren bijvoorbeeld de snoei en de fruitoogst. U kunt de regeling dan twee keer toepassen. Ja, dit is mogelijk.

Voor de huisvestingskosten wordt uitgegaan van de werkelijk aan de werknemer in rekening gebrachte huisvestingskosten. Het is van belang dat deze kosten ook daadwerkelijk aangetoond kunnen worden middels een huurcontract of factuur.

Nee, dat kan niet. Alleen werknemers die zelf in dienst zijn bij een agrarische werkgever die lid is van één van de genoemde organisaties vallen onder deze collectieve cafetariaregeling.

Bij de toepassing van de cafetariaregeling mag u onder voorwaarden een bepaald deel van het bruto loon netto uitbetalen. Dat is niet alleen gunstig voor de werknemer meer nettoloon maar ook voor u als werkgever.

Over het gedeelte dat netto uitbetaald wordt hoeft u namelijk geen werkgeverslasten te betalen. Ja, het is toegestaan om dit uit te ruilen. Ja, over alle gewerkte uren mag de waarde van de vakantiebijslag uitgeruild worden.

Dit geldt dus niet alleen over de overuren. Het ruilen van loon is alleen mogelijk voor het deel van het loon dat uitstijgt boven het minimumloon, zoals opgenomen artikel 8 van de Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag.

Deze wet geldt met ingang van 1 januari zowel voor de uren van de normale arbeidsduur als voor de overuren. Toeslagen op het hiervoor genoemde loon zoals een toeslag, bonus of vakantiebijslag kunnen in de ruil betrokken worden.

Let hierbij op de specifieke afspraken die in de voor uw bedrijf van toepassing zijnde cao zijn vastgelegd. Deze voorwaarden kunt u vinden in de brochure. De bedragen vindt u in de brochure. Hier vindt u alle uitleg die u nodig voordat u de regeling kunt toepassen. Daarnaast is het een vereiste om de toepassing van de regeling overeen te komen in de arbeidsovereenkomst met de werknemer.

De werknemer moet dus toestemming geven voordat u de regeling mag inzetten. Er is een voorbeeldovereenkomst beschikbaar die laat zien hoe u de afspraken op een juiste wijze kunt vastleggen in de arbeidsovereenkomst.

De regeling biedt belastingvoordeel voor agrarische werkgevers en buitenlandse seizoenarbeiders. Dankzij deze afspraken kunnen de meerkosten die seizoenarbeiders, die tijdelijk in Nederland verblijven, maken op een fiscaal gunstige manier worden uitgeruild. Dat pakt zowel voor werkgever als voor werknemer financieel gunstig uit. Per 1 juli kan een werknemer nog steeds drie contracten voor bepaalde tijd krijgen, maar de totale periode van tijdelijke contracten mag maximaal twee jaar zijn.

Pas als deze periode wordt doorbroken doordat de werknemer langer dan zes maanden uit dienst gaat kan de telling weer opnieuw beginnen.

Zie ook de informatie in de kennisbank arbeid. Ja, de ketenbepaling geldt niet voor werknemers die jonger zijn dan 18 jaar en maximaal gemiddeld 12 uur per week werken. Het gaat hierbij om een gemiddelde over de looptijd van het dienstverband. De ketenbepaling start exact op de dag dat de werknemer 18 jaar wordt.

De ketenbepaling is ook niet van toepassing op arbeidsovereenkomsten die zijn aangegaan in verband met een beroepsbegeleidende leerweg als bedoeld in artikel 7. Er is overigens geen uitzondering gemaakt in de wet voor BBL-leerlingen als het gaat om de transitievergoeding. Nee, als de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd al gold voor 1 juli dan loopt deze nog van rechtswege af zoals dat onder het oude recht ook was gebeurd.

U dient wel tijdig aan te zeggen of u het contract al dan niet verlengd. Voor werknemers waarvan de voor onbepaalde tijd aangegane arbeidsovereenkomst is geëindigd wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd op grond van een daartoe strekkend beding in de cao of arbeidsovereenkomst geldt de ragetlieregel vanaf 1 juli niet meer. Werkgevers kunnen in dat geval vanaf 1 juli wel zonder tussenpoos een tijdelijke arbeidsovereenkomst aangaan met deze AOW-gerechtigde werknemers.

Conclusie, u kunt na 1 juli AOW-gerechtigde werknemers weer tijdelijk in dienst nemen zonder tussenpoos, ondanks dat zij een vast contract hadden. Wanneer een werknemer een derde contract heeft die eindigt vanwege het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd, dan dient de werknemer minimaal 6 maanden plus 1 dag uit dienst te gaan om de keten te doorbreken.

Wij adviseren werkgevers om de bijna AOW-gerechtigde werknemer te bevestigen dat het contract van rechtswege eindigt op de dag of de laatste dag van de maand conform cao , waarop de werknemer AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, en een nieuw tijdelijk contract aan te gaan. Maar soms kan het ook fijn zijn om onderwerpen te bespreken in een persoonlijk gesprek.

Bijvoorbeeld over afsplitsen of fuseren van bedrijfsonderdelen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een van de pensioenconsulenten van BPL Pensioen. Werknemers van 21 jaar of ouder bouwen pensioen op. In het arbeidsvoorwaardegesprek kunt u natuurlijk al iets vertellen over de pensioenregeling.

Hiervoor heeft BPL Pensioen een handige checklist, deze vindt u op www. Na aanmelding bij BPL Pensioen ontvangt uw nieuwe werknemer een brief met informatie over de pensioenregeling.

Uw werknemer kan zijn of haar persoonlijke pensioeninformatie inzien op de website van BPL Pensioen. Wat dit betekent en meer informatie over wat u moet doen, leest u op bplpensioen. De pensioenregeling van BPL Pensioen vormt voor uw werknemers een zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie over kiezen voor de pensioenregeling van BPL Pensioen leest u in de brochure. Of neem vrijblijvend contact op met de pensioenconsulent in uw regio. Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden. De pensioenrichtleeftijd bij BPL Pensioen is volgend jaar waarschijnlijk 68 jaar. Dat betekent niet dat uw werknemer door moet werken tot zijn of haar 68 ste. Uw werknemer kan met pensioen vanaf zijn 60 ste.

Ook kan hij ervoor kiezen gedeeltelijk vanaf zijn 60 ste met pensioen te gaan en daarnaast voor een aantal uur nog te blijven werken.

In Pensioen staan de keuzes die uw werknemer kan maken. In de regeling piekarbeid mag u een werknemer maximaal 8 aaneengesloten weken per jaar in dienst mag nemen voor het verrichten van werkzaamheden. Het moet dan gaan om seizoensgebonden, uitsluitend routinematige werkzaamheden die gerelateerd zijn aan oogst- en teeltwerkzaamheden incl. Voorwaarde is wel dat u de piekarbeider uiterlijk op de 5e werkdag meldt bij BPL.

Per werknemer mag de regeling piekarbeid éénmaal per kalenderjaar worden toegepast. U kunt hier de handleiding piekarbeid vinden zoals is opgesteld door sociale partners en BPL. De regeling piekarbeid is ingegaan op 1 januari De regeling gelegenheidsarbeid is sindsdien komen te vervallen.

Ook de cao-sector Bloembollengroothandel mag de regeling piekarbeid toepassen. Voor een piekarbeider geldt een premievrijstelling voor de sectorfondsen, Colland arbeidsmarkt en het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw BPL. Als werkgever hoeft u voor piekarbeiders dus geen premies af te dragen voor deze beide fondsen. In zowel de cao Open Teelten als de cao Glastuinbouw is opgenomen dat piekarbeiders mogen worden beloond tegen het geldende wettelijk minimum jeugd loon.

Voor piekarbeiders in de cao Open Teelten gelden verder nog de afspraken conform artikel 11 lid 1 seizoenarbeider. Heeft u hierover vragen? Neem gerust contact met ons op via 66 Werknemers kunnen dit particulier verzekeren. De compensatie moet worden berekend over het geldende loon dit is excl. Ja, want ook jongeren zijn verzekerd voor het arbeidsongeschiktheidspensioen en het nabestaandenpensioen.

Dus ook zij hebben recht op deze compensatie. Geen compensatie betekent dat de werknemer niet onder de regeling piekarbeid valt. Indien hier niet aan is voldaan is er geen sprake van piekarbeid en moet met terugwerkende kracht premies worden afgedragen aan BPL en aan Colland arbeidsmarkt.

U bent verplicht om een piekarbeider binnen vijf werkdagen aan te melden bij BPL. Dit gebeurt aan de hand van het BSN nummer.

U kunt hier lezen hoe arbeidsmigranten die korter dan 4 maanden in Nederland verblijven een BSN nummer kunnen aanvragen. Indien u de piekarbeider niet binnen vijf werkdagen aanmeldt bij BPL is er geen sprake van piekarbeid en kunt u geen gebruik maken van de vrijstelling voor de sectorfondsen.

Bij de aanmelding vult u tevens een einddatum van het dienstverband in. Daardoor hoeft er geen afmelding plaats te vinden. Een werknemer mag maar één keer per kalenderjaar onder de regeling piekarbeid vallen. Het is voor een werknemer ook niet toegestaan om bij verschillende werkgevers meerdere malen per jaar als piekarbeider te werken.

Als een werknemer eerder in het kalenderjaar als piekarbeider heeft gewerkt bij u of bij een andere werkgever, dan is er sprake van een regulier dienstverband. Om te bepalen in welk jaar een piekarbeid-dienstverband valt wordt gekeken naar de ingang van het dienstverband. Een piekarbeid-dienstverband mag dus eenmaal per kalenderjaar starten. Als u een piekarbeider aanmeldt bij BPL die al eerder in het jaar als piekarbeider heeft gewerkt, ontvangt u een foutmelding. U kunt de werknemer dan niet verder als piekarbeider aanmelden, maar zult de aanmelding moeten annuleren of de werknemer als reguliere werknemer aan moeten melden.

Het is niet mogelijk om voorafgaand aan het dienstverband te controleren of een werknemer al eerder als piekarbeider heeft gewerkt. Dit zult u moeten navragen bij de werknemer zelf.

Dat geldt dus alleen voor het aanmelden van een grote groep piekarbeiders in één keer. Dergelijke bestanden kunnen worden gegenereerd door salarissoftware, daar is het dus van afhankelijk of u of uw salarisadministratiekantoor op deze wijze kunt werken. Individuele aanmelding van piekarbeiders is alleen mogelijk vanaf de startdatum van het dienstverband.

Ja, dit kan als handmatige actie in het werkgeversportaal. Dit kan via het tabblad werknemers. Als dit reguliere dienstverband aansluit op het piekarbeid dienstverband, is er met terugwerkende kracht geen sprake meer van piekarbeid. De vrijstelling voor de sectorfondsen komt te vervallen en de premies dienen met terugwerkende kracht te worden betaald. Als er een periode van 31 dagen of langer tussen beide dienstverbanden zit, dan blijft het eerste dienstverband gelden als piekarbeid dienstverband.

Als er een periode van korter dan zes maanden tussen beide dienstverbanden zit dan is dat niet toegestaan. Indien u de werknemer dan alsnog in dienst neemt is er sprake van een regulier dienstverband en gelden er geen vrijstellingen voor de sectorfondsen.

Nee, de regeling piekarbeid kan niet worden toegepast bij ingeleend personeel. De regeling valt niet onder de inlenersbeloning. Uitzendbureaus en payrollbedrijven kunnen dus geen gebruik maken van de regeling piekarbeid. Voor uitzendkrachten en payrollwerknemers worden namelijk geen premies afgedragen voor het sectorfonds. Dit geldt dus ook voor piekarbeiders. U kunt hier een voorbeeld arbeidsovereenkomst downloaden voor piekarbeiders. Dus met een piekarbeider mag u geen proeftijd afspreken.

Zoals in de handleiding staat beschreven moet u de piekarbeider uiterlijk op de 5e werkdag aanmelden bij de pensioenfondsadministrateur TKP. Wanneer u te laat bent, dan wordt de werknemer niet als piekarbeider gezien. Voor de aanmelding van een piekarbeider moeten dezelfde gegevens aangeleverd worden als bij aanmelding van een reguliere werknemer.

Dit is onder andere het burgerservicenummer BSN. Niet-ingezetenen moeten zich voor inschrijving in persoon melden met een geldig legitimatiebewijs. Zij moeten ook hun woonadres in het land van herkomst aanleveren. Bij inschrijving aan het loket ontvangen niet-ingezetenen direct hun toegekende BSN en een afschrift van de opgenomen persoonsgegevens. De inschrijving is gratis. Zie ook de informatie in de kennisbank arbeid over inschrijving in Nederland. Wij adviseren om vooraf een afspraak te maken bij de desbetreffende inschrijfvoorziening zodat de werknemer tijdig zijn BSN ontvangt.

Mocht de voorkeurslocatie een wachttijd hebben dan dient de werknemer uit te wijken naar een andere locatie. Wanneer er bij alle inschrijvingspunten geen afspraak kan worden gemaakt binnen 5 dagen, dan kunt u tot 1 april nog gebruik maken van de coulanceregeling van BPL.

Zie ook dit bericht. Mocht u toch niet tijdig terecht kunnen bij de RNI inschrijfvoorziening in uw regio, neem dan contact op met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via 66 Ja, sociale partners hebben afgesproken dat piekarbeid ook na het verlopen van de cao mag worden toegepast.

Nee, de lage sectorpremie mag u alleen gebruiken wanneer u een arbeidsovereenkomst sluit voor ten minste een jaar of onbepaalde tijd wanneer de arbeidsuren eenduidig vastliggen. Wel kunt u voor scholieren en studenten onder de regeling piekarbeid maximaal  8 aaneengesloten weken de lage sectorpremie gebruiken. Zie ook dit bericht voor de administratieve voorwaarden of paragraaf 5. Wilt u direct na de afmelddatum gebruik blijven maken van de diensten van de werknemer?

Dan moet u de werknemer aanmelden als reguliere werknemer bij de pensioenfondsadministrateur. De werknemer wordt dan vanaf de startdag deelnemer van BPL. De werknemer is hierdoor ook deelnemer tijdens de opgegeven periode van piekarbeid.

De bijbehorende premie wordt met terugwerkende kracht volledig bij de werkgever in rekening gebracht. Daarnaast wordt ook de Colland premie in rekening gebracht. Lees hier het uitgebreide antwoord op deze vraag.

Voor alle sectoren geldt dat de werknemer in de afgelopen vijf jaren minstens 26 weken per jaar in de sector werkzaam moet zijn geweest bij één of meerdere bedrijven.

De perioden waarover de werkgever het loon heeft doorbetaald tijdens ziekte wordt meegerekend. In de sector Open Teelten kan een werknemer maximaal 5 jaar deelnemen.

Voor de sectoren Glastuinbouw en Productiegerichte Dierhouderij geldt dat werknemer tot de AOW-gerechtigde leeftijd mogen deelnemen. De genoemde bedragen worden jaarlijks vastgesteld. Voor iedere werknemer geldt hetzelfde vaste bedrag, ongeacht de werkelijke kosten. De verstrekking vindt tweemaal per jaar achteraf plaats en wordt automatisch verstrekt via CAS na controle door de fondsadministratie. U kunt uw werknemer tot drie maanden voorafgaand aan de gewenste ingangsdatum digitaal aanmelden via het Colland Administratie Systeem CAS.

Bij de aanmelding moet worden aangeleverd een door de werkgever en werknemer ondertekende nieuwe arbeidsovereenkomst, of een aanvulling op de oude arbeidsovereenkomst, waaruit blijkt wat de arbeidstijd was voordat de werknemer gebruik maakt van de regeling en wat de nieuwe arbeidstijd wordt. Wanneer de aanmelding onvolledig is ontvangt de werkgever binnen twee weken bericht van Colland om de ontbrekende documenten alsnog in te dienen.

Uiterlijk tien werkdagen bij Glastuinbouw twee weken nadat de volledige aanmelding is ontvangen, ontvangt de werkgever een besluit over deelname aan de regeling.

De werknemer neemt deel aan de seniorenregeling wanneer de aanvraag is goedgekeurd. Ja, de seniorenregeling in deze sector is van start gegaan per 1 april Echter het administratieve systeem CAS om de aanvragen in te dienen was op die datum nog niet ingericht. Daarom wordt er afgeweken van het verstrekkingenreglement. Tot 3 maanden na deze openstelling kunt u aanvragen indienen met een gewenste ingangsdatum vanaf 1 april.

Indien de werknemer graag wil weten wat deelname betekent voor zijn pensioen, dan kan hij dit zelf opvragen via deelnemer bplpensioen. In verband met privacy worden deze gegevens niet aan de werkgever verstrekt. Ja, voor deelname aan de regeling dient een schriftelijke overeenkomst te worden gesloten met uw werknemer.

In deze overeenkomst dient de dag of dagen waarop de werknemer niet of korter werkt te worden vastgelegd. U kunt hier een voorbeeldovereenkomst seniorenregeling downloaden.

Ja, ook werknemers die in deeltijd werken of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn in de zin van WAO of WIA, mogen deelnemen aan de regeling. De verstrekking van Stichting Colland Arbeidsmarkt aan de werkgever wordt naar rato vastgesteld.

Ja, maar alleen wanneer zwaarwegende bedrijfsomstandigheden deelname niet toelaten. Nee, dat is niet de insteek van de seniorenregeling. De regeling maakt het mogelijk voor werknemers om hun arbeidstijd te verminderen.

Of omdat het werk fysiek meer van de werknemer vergt nu de werknemer wat ouder is. U dient in de overeenkomst vast te leggen op welke dag of dagen de werknemer niet of minder werkt. Download hier het verstrekkingenreglement Glastuinbouw of verstrekkingenreglement Open Teelten. Het reglement van de sector Productiegerichte Dierhouderij is nog niet gepubliceerd. Meer informatie vindt u ook op de website van Colland Arbeidsmarkt.

Voor inhoudelijke vragen over de regeling kunt u bellen naar de Werkgeverslijn — 66 Ontslagen werknemers kregen in het verleden regelmatig een ontslagvergoeding mee.

Per 1 juli wordt dit een transitievergoeding waar iedere werknemer die minimaal twee jaar vast of tijdelijk in dienst is geweest recht op heeft als hij wordt ontslagen, onafhankelijk van de gevolgde ontslagroute UWV of kantonrechter. Voor de berekening van de duur van het dienstverband worden een of meer voorafgaande arbeidsovereenkomsten die elkaar met tussenpozen van ten hoogste zes maanden hebben opgevolgd samengeteld.

In principe is het mogelijk om het tweede of derde contract minimaal één dag korter te laten zijn zodat de werknemer minder dan twee jaar bij u in dienst is en u dus geen transitievergoeding hoeft te betalen. Het is echter de vraag hoe rechters dit beoordelen mocht het voorkomen.

Een mogelijke manier om onder het betalen van de transitievergoeding uit te komen en de nieuwe ketenbepaling te omzeilen is door bijvoorbeeld uw werknemer in eerste instantie een contract voor 7 maanden aan te bieden met een proeftijd van een maand. Voldoet de werknemer dan kunt u nog een tweede en derde contract voor 8 maanden aanbieden. Een vaste aanstelling is daarna optioneel.

De transitievergoeding hoeft u niet te betalen als het ontslag het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer, als het een werknemer betreft die jonger is dan 18 jaar en maximaal gemiddeld 12 uur per week werkt maanden waarin gemiddeld meer dan 12 uur per week is gewerkt, tellen wel mee , als de arbeidsovereenkomst eindigt met of na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd of de leeftijd waarbij het recht op pensioen ontstaat, bijv.

VUT  en als er sprake is van faillissement of schuldsanering van de werkgever. Nee, voor kleine bedrijven geldt er een overgangstermijn. Dit zijn werkgevers die in de tweede helft van het kalenderjaar voorafgaand aan het kalenderjaar waarin de ontslagprocedure is gestart, gemiddeld minder dan 25 werknemers in dienst hadden incl. Zij mogen tot 1 januari een lagere ontslagvergoeding betalen als zij personeel gedwongen moeten ontslaan vanwege een aantoonbare slechte financiële situatie.

De werkgever mag in dat geval voor de berekening van de transitievergoeding uit gaan van de diensttijd vanaf 1 mei Voor ontslag om bedrijfseconomische redenen dient de werkgever een ontslagaanvraag in te dienen bij het UWV die hij moet  onderbouwen. Uit de jaarrekeningen over drie voorafgaande jaren en een prognose voor de eerstvolgende zes maanden zal blijken of de werkgever inderdaad financieel in zwaar weer zit. Lees meer in artikel 24 van de Ontslagregeling  incl. Verder kan er nog een uitzondering tot 1 januari  gelden voor werkgevers die in de tweede helft van het kalenderjaar voorafgaand aan het kalenderjaar waarin de arbeidsovereenkomst eindigt gemiddeld minder dan 25 werknemers in dienst hadden.

Zij hoeven bij werknemers die 50 jaar of ouder zijn en tenminste 10 jaar in dienst zijn geweest, niet een maandsalaris per gewerkt jaar na de 50e verjaardag te betalen aan transitievergoeding.

Wel ontvangt deze werknemer van 50 jaar en ouder met een langdurig dienstverband voor de eerste 10 jaar een derde van het maandsalaris per gewerkt jaar, en voor de jaren daarna een half maandsalaris per gewerkt jaar.

Meer informatie over ontslag wegens bedrijfseconomische redenen inclusief aanvraagformulieren vindt u op de website van het UWV. De werknemer ontvangt aan het einde van de arbeidsovereenkomst een transitievergoeding, dus bij de eindafrekening zoals dat bijvoorbeeld nu ook al geschiedt met de niet opgenomen vakantiedagen. Wanneer de werkgever de transitievergoeding later betaalt, dan is over het bedrag van de transitievergoeding de wettelijke rente verschuldigd, te rekenen vanaf een maand na de dag waarop de arbeidsovereenkomst is geëindigd.

Als de werkgever de vergoeding niet uitbetaalt kan de werknemer naar de rechter stappen. Dit kan hij doen tot drie maanden na de dag waarop de arbeidsovereenkomst is geëindigd. Er vindt verder geen controle plaats op de uitbetaling van de transitievergoeding.

Voor de berekening van de duur van het dienstverband worden een of meer voorafgaande arbeidsovereenkomsten tussen dezelfde partijen, die elkaar met tussenpozen van ten hoogste zes maanden hebben opgevolgd, samengeteld. Dit is eveneens van toepassing indien de werknemer achtereenvolgens in dienst is geweest bij verschillende werkgevers die ten aanzien van de verrichte arbeid redelijkerwijze geacht moeten worden elkaar opvolger te zijn.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de werknemer eerst bij de werkgever als uitzendkracht heeft gewerkt. Samengevat is de transitievergoeding over de eerste 10 jaar een derde maandsalaris per gewerkt jaar, en na deze 10 jaar geldt er een half maandsalaris per gewerkt jaar. Voor plussers geldt na de eerste 10 jaar een maandsalaris per gewerkt jaar na het bereiken van de jarige leeftijd.

Meer informatie over de hoogte van de transitievergoeding leest u in onze kennisbank arbeid. De regels over de inhoud van het begrip loon in het kader van de berekening van de hoogte van de transitievergoeding vindt u hier. Ja dat is mogelijk. Een werkgever is nog geen transitievergoeding verschuldigd wanneer hij de werknemer de garantie heeft geboden dat hij binnen 6 maanden weer bij hem aan de slag kan.

Die garantie moet bestaan uit een nieuwe tijdelijke of vaste arbeidsovereenkomst die ingaat binnen 6 maanden, vanaf het moment waarop een tijdelijke arbeidsovereenkomst eindigt. Het arbeidsverleden en de arbeidsovereenkomst en na 1 juli blijven meetellen voor het recht op en de berekening van de hoogte van transitievergoeding.

Krijgt de werknemer een contract met een minder aantal uren dan hij eerst had, dan is de werkgever onmiddellijk naar rato een transitievergoeding verschuldigd over het deel van de arbeidsuren dat de werknemer gedwongen uit dienst moet mits er aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een transitievergoeding is voldaan. Ja, u bent dan onmiddellijk naar rato een transitievergoeding verschuldigd over het deel van de arbeidsuren dat de werknemer gedwongen uit dienst moet mits er aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een transitievergoeding is voldaan.

Arbeidsovereenkomsten die voor 1 juli zijn geëindigd en elkaar met een onderbreking van meer dan 3 maanden hebben opgevolgd of een kortere tussenpoos zoals in de cao gold worden niet meegeteld. Dit is geregeld in de overgangsregeling voor de transitievergoeding die op 2 juni is aangenomen door de Eerste Kamer zie ook dit bericht. Arbeidsovereenkomsten die voor 1 juli zijn geëindigd, maar elkaar zonder onderbreking hebben opgevolgd blijven meetellen. Voorafgaande arbeidsovereenkomsten tellen niet meer mee voor een eventuele transitievergoeding wanneer er een vast contract op of na 1 juli wordt afgesloten.

De voorafgaande arbeidsovereenkomst die voor 1 juli zijn geëindigd en onderbroken zijn geweest met een periode langer dan 3 maanden of de termijn die op grond van de cao gold worden niet meegeteld. De opbouw van de transitievergoeding over die periode wordt dan in feite uitgeruild tegen een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met de daarbij behorende ontslagbescherming en opzegtermijn.

Voor zover er na 1 juli sprake is van opvolgende tijdelijke arbeidsovereenkomsten die voorafgaan aan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd tellen wel mee als zij elkaar met een onderbreking van ten hoogste 6 maanden opvolgen.

Ja, wanneer bij de beëindiging van een voorafgaande arbeidsovereenkomst een transitievergoeding is betaald, dan kan deze vergoeding in mindering worden gebracht op de verschuldigde transitievergoeding. Hiervoor geldt dat de werkgever volgens de normale regels loonbelasting en premies volksverzekeringen moet inhouden op het loon. De arbeidskorting is niet van toepassing omdat het loon uit vroegere dienstbetrekking betreft. De werkgever is geen premies werknemersverzekeringen verschuldigd over dit loon.

Een uitzondering zou zich voor kunnen doen in het geval dat de werknemer wel recht heeft op een transitievergoeding, maar het fiscale genietingsmoment toch ligt na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Dan moet de werkgever het lage tarief toepassen en inhouden op het loon.

Tot pensioengevend loon behoren alle bruto bestanddelen, die gerelateerd zijn aan de arbeidstijd. Het gaat om loon uit de huidige dienstbetrekking zie ook het pensioenreglement van BPL. Over de transitievergoeding hoeven dus geen pensioenpremies te worden afgedragen. Op de transitievergoeding mogen zogenoemde transitie- en inzetbaarheidskosten in mindering worden gebracht.

In een tweede Besluit is vastgelegd welke voorwaarden daarvoor gelden. De belangrijkste voorwaarde is dat de werknemer vooraf moet instemmen met het maken van de kosten en het in mindering brengen daarvan op zijn transitievergoeding. Transitiekosten zijn kosten van maatregelen in verband met het eindigen of niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst, gericht op het voorkomen van werkloosheid of het bekorten van de periode van werkloosheid van de werknemer.

Bijvoorbeeld kosten voor om scholing of een outplacementtraject bij ontslag. Inzetbaarheidkosten zijn kosten die verband houden met het bevorderen van de inzetbaarheid van de werknemer buiten de organisatie van de werkgever, die al eerder tijdens het dienstverband zijn gemaakt. Voorwaarde is dat de door de opleiding verworven kennis en vaardigheden niet zijn aangewend om een functie bij de werkgever uit te oefenen.

De werkgever is immers op grond van de wet al verplicht om deze kosten te maken. Verder geldt nog dat ze zijn gemaakt in een periode maximaal 5 jaar voor het einde van de arbeidsovereenkomst, tenzij partijen een andere periode hebben afgesproken. Lees hier meer over transitie- en inzetbaarheidskosten en onder welke voorwaarden deze kosten in mindering kunnen worden gebracht op de transitievergoeding.

Ja, een BBL-er heeft ook recht op een transitievergoeding wanneer hij wordt ontslagen of niet wordt verlengd en minimaal 24 maanden in dienst is geweest. Wel mogen de kosten die de werkgever maakt tijdens de periode van de BBL-opleiding, met uitzondering van de loonkosten van de BBL-er, in mindering worden gebracht op de aan de periode van opleiding toe te rekenen transitievergoeding.

Onder inzetbaarheidskosten vallen namelijk ook kosten van duale opleidingen, zoals opleidingen in het kader van de beroepsbegeleidende leerweg BBL.

Voorwaarde is wel dat de arbeidsovereenkomst na afronding van de opleiding of voortijdige beëindiging van de opleiding niet direct of binnen zes maanden wordt voortgezet. Ja ook voor langdurig arbeidsongeschikte werknemers geldt dat wanneer zij minstens 2 jaar in dienst zijn recht hebben op een transitievergoeding bij ontslag via UWV.

Het kabinet is overigens wel voornemens om te komen tot een regeling op grond waarvan werkgevers worden gecompenseerd voor de kosten van een bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid verschuldigde transitievergoeding. Die compensatie kan plaatsvinden vanuit het Algemeen werkloosheidsfonds Awf waar een verhoging van de uniforme premie tegenover zal staan.

Het kabinet acht dit gerechtvaardigd gelet op de kosten die werkgevers al moeten maken als het gaat om langdurig zieke werknemers. Zie ook deze Kamerbrief. Per 1 juli is de transitievergoeding ingevoerd waar iedere werknemer die minimaal 24 maanden vast of tijdelijk in dienst is geweest recht op heeft als hij wordt ontslagen, onafhankelijk van de gevolgde ontslagroute UWV of kantonrechter.

Re-integratie tweede spoor komt voor wanneer het niet lukt om de zieke werknemer binnen uw eigen bedrijf terug te laten keren. U gaat dan samen op zoek naar een ander bedrijf waar uw werknemer blijvend in dienst kan treden. Bij re-integratie tweede spoor start u eigenlijk de ontslagprocedure via UWV omdat de werknemer niet binnen uw eigen bedrijf kan terugkeren.

Voordelen in natura worden doorgaans geraamd tegen een bedrag dat overeenstemt met de werkelijke waarde  of besparing die zij vertegenwoordigen voor de verkrijger. Het privégebruik van een ter beschikking gestelde pc wordt echter forfaitair geraamd aan euro op jaarbasis of 15 euro per maand. Op dit bedrag moet dus  RSZ  en  bedrijfsvoorheffing  ingehouden worden. Dit kan bijvoorbeeld in de gebruikersovereenkomst duidelijk vermeld worden.

De beoordeling of er al dan niet sprake is van privégebruik berust vaak op een feitenkwestie. Bijgevolg is het aan te raden om het verbod van privégebruik extra te staven. Indicaties van verbod op privégebruik kunnen bijvoorbeeld zijn: Wanneer de werkgever ook internetaansluiting en —abonnement ter beschikking stelt van zijn werknemers, vormt dit ook een voordeel in natura dat eveneens forfaitair gewaardeerd wordt. Voor dit voordeel wordt de waarde vastgesteld op 60 euro op jaarbasis of 5 euro per maand.

Hierop moet  RSZ  en  bedrijfsvoorheffing  berekend worden. De forfaitaire raming geldt niet wanneer de werkgever bedragen terugbetaalt die betrekking op toestellen die de werknemer zelf heeft aangekocht  en dus zijn eigendom zijn. Deze terugbetaling vormt dan een tussenkomst in een privékost van de werknemer en wordt bijgevolg integraal beschouwd als loon. De gsm is vandaag de dag niet meer weg te denken van de werkvloer.

Daarom stelt een werkgever vaak een gsm of smartphone ter beschikking van zijn werknemers. Als het toestel enkel beroepsmatig mag gebruikt worden, is er geen sprake van een voordeel voor de werknemer. Er zijn dan ook geen sociale zekerheidsbijdragen op verschuldigd, noch wordt er bedrijfsvoorheffing op ingehouden. Heeft de werkgever een systeem ingesteld waardoor een duidelijk onderscheid gemaakt kan worden tussen privé- en zakelijke gesprekken bv. Split billing en rekent hij de kosten van het privégebruik door aan de werknemer, dan is er geen sprake van een voordeel voor de werknemer.

Bijgevolg zijn er geen RSZ-bijdragen noch bedrijfsvoorheffing verschuldigd. De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid begroot dit voordeel forfaitair aan 12,50 euro per maand. Op dit bedrag moeten dan RSZ-bijdragen berekend worden. Wanneer de werkgever met de nodige bewijsstukken kan aantonen dat de waarde van het voordeel lager ligt dan het vooropgestelde forfait, kunnen de bijdragen op dit lagere bedrag berekend worden. Ook fiscaal is er sprake van een voordeel van alle aard. Anders dan de RSZ hanteert de fiscus officieel geen forfait, maar moet het voordeel gewaardeerd worden in functie van de werkelijke waarde die het vertegenwoordigt voor de werknemer.

Deze waarde moet dan toegevoegd worden aan het bedrag van de bezoldigingen en onderworpen aan de gewone schalen van de bedrijfsvoorheffing. Het feit dat je met een smartphone toegang tot internet hebt, verandert voorlopig niets aan deze forfaitaire waardering. Voorlopig, want het valt niet uit te sluiten dat men op termijn, naast het voordeel van de gsm, ook de aparte forfaitaire waardering voor de internetaansluiting  60 euro per jaar of 5 euro per maand hiervoor gaat toepassen.

Twee collega's kunnen hetzelfde brutoloon hebben en toch een ander netto bedrag overhouden. Check het salariskompas van vacature. Dat je standaard meer loon krijgt voor een job met veel pendeluren is overdreven. Maar er is wel deg Hulp nodig bij het vinden van je droomjob? Victor, de virtuele jobassistent gaat op basis van je antwoorden op zoek naar een job voor jou. Vind je een mooi salaris belangrijk?

Solliciteer dan voor een job in de chemie en farmaceutische ind Toon jouw profiel aan meer dan werkgevers die elke dag nieuwe kandidaten zoeken in onze database. In sommige sectoren is het gangbaar om op commissie te werken. Hoe meer omzet je genereert, hoe hoge Met de vakantie in aantocht, is het uitkijken naar het vakantiegeld.

Hoe zit dat weeral precies in e Administratieve afdelingen worden bevolkt door mannen en vrouwen met uiteenlopende profielen en vera Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer weten over onze privacy en cookie policy? Registreren Maak snel een account aan. Ik wil de maandelijkse nieuwsbrief met handige carrièretips ontvangen.

Ik wil de wekelijkse e-mail met interessante vacatures ontvangen. Op welk punt sta jij in je carrière? Ik wil een nieuwe uitdaging. Ik ben best tevreden met mijn job, maar sta open voor opportuniteiten.

Ik wil mij verder ontwikkelen binnen mijn huidige job. Beveilig je profiel Geef een wachtwoord in om je profiel te beveiligen. Door het aanmaken van een account ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en bevestig kennis genomen te hebben van de privacy policy van vacature. Oké, ik snap het! Stel je wachtwoord opnieuw in. Je account is nog niet actief Check eerst je mailbox en klik op de link om je account te activeren.Rijpe vrouw ontvangt amateur hoeren zwolle

  • Hierin geeft u een onderbouwing van uw ontslagaanvraag en beoordelen wij of u de juiste ontslagvolgorde aanhoudt. Mocht de voorkeurslocatie een wachttijd hebben dan dient de werknemer uit te wijken naar een andere locatie.
  • SLAVIN HUREN PRIVE ONTVANGST TRIO
  • Neuken met schoonvader bisex date
  • Stel zoekt man voor trio tantra massage maastricht
  • U heeft dan geen toestemming nodig van de kantonrechter. Voor de aanmelding van een piekarbeider moeten dezelfde gegevens aangeleverd worden als bij aanmelding van een reguliere werknemer.

Neukles sex dates whats app


film downloaden diensten in natura betalen